V sobotu 2. decembra som v článku V centre mesta netečie pre poruchu voda, situáciu budú vodárne riešiť až v pondelok! upozornil na systém, akým funguje oprava porúch na vodovodnom potrubí.

Ako som avizoval, poruchu opravovali až v pondelok, voda začala tiecť v poobedňajších hodinách. Obyvatelia boli teda cez víkend a v pondelok doobeda bez nepretržitej dodávky pitnej vody. Voda bola prepúšťaná od 8:00 do 10:00 hod. a poobede od 15:00 do 17:00 hod. Absurdné a neakceptovateľné!

Čo ma však neskôr šokovalo, bola informácia z Materskej škôlky Mostná ulica. O odstávke vody škôlku nikto neinformoval, pre deti a zamestnancov nebola zabezpečená pitná voda - cisterna. Vodu tak museli zamestnanci kúpiť v obchode, aby detičky mali čo piť. Až po nahlásení im bola dodaná cisterna, ináč by ani obed nebol navarený.

Dnes som požiadal Mesto Nitra o stanovisko - jednak je akcionárom Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s. a zriaďovateľom Materskej školky Mostná ulica. Stanovisko zverejním.

Potrubie v Starom meste praská pravidelne, súvislá oprava avizovaná nebola. Mesto Nitra opravuje komunikácie, ktoré sa v prípade poruchy musia rozkopávať. Považujem to za mrhanie verejnými prostriedkami.



Zdroj: Nitralive.sk