Obľúbené zdieľané bicykle arriva bike sa s pribúdajúcimi teplými dňami stále častejšie objavujú v nitrianskych uliciach. Počas prvého mesiaca od spustenia druhej sezóny bola služba využívaná priemerne 66 krát denne a celkový počet prenájmov presiahol hranicu 2 000. Od začiatku druhej sezóny sa do systému zaregistrovalo takmer 1 000 nových užívateľov. Medzi najfrekventovanejšie stanovištia patria opäť Mestský park a Chrenovský most.

"Takmer 10 500 prenájmov bicyklov a bezmála 6 000 užívateľov využívajúcich službu arriva bike svedčí o úspechu nášho pilotného projektu bikesharingu na Slovensku. Zdieľané bicykle zvyšujú dostupnosť jednotlivých miest pre obyvateľov a návštevníkov Nitry a zjednodušujú pohyb po centre mesta a jeho oddychových zónach. Môžu tiež prispieť k zlepšeniu kvality životného prostredia v meste a prospieť zdraviu jeho obyvateľov. Zároveň zvyšujú záujem cestujúcich o využívanie verejnej dopravy," povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Pre študentov a nadšencov bicyklovania spustila ARRIVA na Instagrame druhý ročník fotosúťaže #arrivabikesutaz2018. Môže sa do nej zapojiť každý, kto si do poludnia 31. mája vypožičia arriva bike, urobí si fotografiu s bicyklom a uverejní ju na sociálnej sieti Instagram s hashtagom #arrivabikesutaz2018. "Naša odborná porota zložená zo zástupcov spoločnosti ARRIVA vyberie 6 najoriginálnejších fotiek. Autor fotografie s najväčším počtom hlasov získa iPad, autori umiestnení na druhom a treťom mieste získajú ročné predplatné na arriva bike a ďalší traja v poradí balíček reklamných predmetov," povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

"Pre študentov nitrianskych univerzít sme zároveň pripravili originálny ARRIVA BIKE DEŇ, kde si budú môcť naše bicykle vyskúšať a zasúťažiť o zaujímavé ceny," doplnila P. Helecz. Podujatie sa bude konať v utorok 24. apríla o 12.00 pred hlavnou budovou UKF a v stredu 25. apríla o 12.00 na rozšírenom chodníku pred SPU v Nitre.

Počas celej sezóny – až do 30. novembra – bude užívateľom systému na webovej stránke arriva.bike k dispozícii anketa, ktorej cieľom je získať postrehy z používania, ako aj návrhy na vylepšenie systému arriva bike. Zo zapojených účastníkov ARRIVA vyžrebuje každý mesiac troch užívateľov, tí získajú zaujímavé ceny.

Podrobnejšie informácie o súťaži a ankete nájdu záujemcovia na arriva.bike



Zdroj: Arriva