Novým turistickým vláčikom ARRIVA sa budú môcť obyvatelia a návštevníci Nitry odviesť už tento piatok – 1. júna. Počas prvého dňa prevádzky – na Deň detí – sa ním deti do 14 rokov odvezú zdarma. Cestujúci si zároveň budú môcť vypočuť živý výklad sprievodcu. Nový turistický vláčik bude tento rok v Nitre premávať od júna do októbra.

"Prvé dva týždne prevádzky budú prebiehať v testovacom režime, počas ktorého preveríme nastavenie cestovného poriadku a možnosť rozšírenia trasy aj do ďalších mestských častí Nitry," povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností na Slovensku.

Turistický vláčik Nitra 2018


Trasa

Vláčik bude premávať na trase Svätoplukovo námestie – Pešia zóna – Palárikova ulica – Ulica Fraňa Mojtu – Wilsonovo nábrežie – Parkové nábrežie – Mestský Park Sihoť – Jesenského ulica – Župné námestie – Pribinovo námestie – Hrad - Župné námestie – Farská ulica – Kupecká ulica – Svätoplukovo námestie.

V júni až septembri bude k dispozícii cestujúcim každú hodinu od 10:00 do 18:00. V októbri len v popoludňajších hodinách, a to od 13:00 do 17:00.

Cestujúci budú môcť do vláčiku nastúpiť na zastávkach Park Sihoť a Hrad. Na zastávke Hrad bude mať vláčik 20 minútovú prestávku, aby si cestujúci mohli prezrieť areál. Ak by sa na Hrade chceli zdržať dlhšie, môžu pokračovať nasledujúcim vláčikom bez nutnosti kupovať ďalší cestovný lístok.

Lístok na turistický vláčik stojí pre cestujúcich od 15 do 64 rokov dve eurá. Deti od 7 do 14 rokov, dospelí od 65 rokov a zdravotne ťažko postihnutí občania ako aj ich sprievod, zaplatia za cestu vláčikom jedno euro. Dieťa do šesť rokov v sprievode dospelého bude cestovať vláčikom zdarma. Cestovný lístok si bude možné kúpiť priamo u vodiča.

Turistický vláčik ARRIVA má dva vozne. Pre cestujúcich je v každom z nich v dispozícii 20 sedadiel. Jeden z vagónov je vybavený bezbariérovou rampou pre imobilných občanov a kočíky s deťmi.



Zdroj: Arriva Nitra, foto Nitralive.sk