Od nedele 2. septembra spúšťa RegioJet nový vlak z Bratislavy do Prahy a späť. Z Bratislavy bude nový vlak vychádzať ráno o 8:47, naspäť sa vráti až večer po deviatej. Za týmto účelom RegioJet doplnil vozový park o nové rušne a vozne.

Nový vlak bude z Bratislavy vychádzať každé ráno o 8:47 hod. a do Prahy príde o 12:42 hod. V opačnom smere z Prahy bude vychádzať podvečer o 17:21 hod. a do Bratislavy sa vráti o 21:12 hod. Jazda bude trvať 3 hodiny a 51 minút.

Okrem týchto vlakov ponúka RegioJet aj skoré ranné spojenie Bratislavy a Prahy, ktoré vychádza zo Slovenska o 5:45 hod. ráno.

Lístky pre dospelých budú dostupné od 11,70€, pre deti, študentov a seniorov za 4,40€.

V Českej republike vstupuje do platnosti štátne nariadenie, podľa ktorého budú železniční a autobusoví dopravcovia voziť deti, žiakov, študentov do 26 rokov a seniorov od 65 rokov so zľavou až 75 % z cestovného. V praxi to bude vyzerať tak, že cestujúci na území ČR zaplatia iba štvrtinu z bežnej ceny lístka. Zľavy budú môcť využiť aj Slováci a všetci obyvatelia členských krajín EÚ – seniori nad 65 rokov a študenti do 26 rokov.



Zdroj: RegioJet