Zmeny v roku 2019

Úpravy v rámci cestovného poriadku:

- doplnený okruh o 12:00 hod., skrátenie okruhu o posledný spoj
- premenovanie zastávky Zoborský kláštor na zastávka Zobor
- zapojenie zastávky Pod Zoborom (vynechanie Dobšinského ulice)
- posilnenie frekvencie spojov na Zobor počas víkendov

Úpravy v rámci tarify:

- úprava výšky cestovného
- rozšírenie platnosti cestovného lístka na veľkom okruhu - uznanie platnosti cestovného lístka na spoje MHD
- nový typ cestovného lístka so slúchadlami a sprievodcovským výkladom v cudzom jazyku

Úpravy v rámci prevádzky:

- prevádzka vláčika mimo sezóny na základe rozhodnutia dopravcu po predchádzajúcom písomnom súhlase Mesta Nitra“

Novinkou pre turistov zo zahraničia je cestovný lístok s cudzojazyčným sprievodom a jednorazovými slúchadlami, ktorý si môžu záujemcovia kúpiť u vodiča. "Sprievodcovský výklad bude k dispozícii v anglickom a francúzskom jazyku, v priebehu sezóny plánujeme pridať aj maďarskú a nemeckú verziu. Návštevníci Nitry si budú môcť pokojne užiť jazdu, dozvedieť sa o tunajších pamiatkach prostredníctvom audionahrávky, pričom informácie dostanú priamo k tým pamätihodnostiam, okolo ktorých vláčik pôjde," povedal Juraj Kusy, generálny riaditeľ ARRIVA NITRA.

Od tohoročnej sezóny bude cestovný lístok na turistický vláčik na veľký Zoborský okruh platiť v deň zakúpenia aj na tie autobusové spoje MHD v Nitre, ktoré vedú zo Zobora do centra mesta.

Cestovné - tento rok bude vyššie

Cenník vláčik Nitra 2019
Vláčik ARRIVA bude premávať denne až do jesene. Počas apríla, mája a októbra vyrazí na cestu každú hodinu od 12:00 do 16:00 hod. Počas silnej sezóny, ktorá potrvá od júna do septembra, bude vláčik jazdiť každú hodinu od 10:00 do 17:00 hod., teda až osemkrát denne. Počas víkendov v mesiacoch jún až september posilní ARRIVA frekvenciu spojov na Zobor, a to dvakrát denne o 10:00 a 14:00 hod. Mestské zastupiteľstvo rozhodlo aj o zmene názvu zastávky Zoborský kláštor na Zobor, aby okrem kláštora upriamilo pozornosť aj na ďalšie pamätihodnosti v okolí, napr. na Drážovský kostolík. Poslednou zmenou je vynechanie zastávky na Dobšinského ulici. "Z grafikonu turistického vláčika sme ju vynechali kvôli hustej premávke a namiesto nej pridáme zastávku Pod Zoborom," vysvetlil Juraj Kusy, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA NITRA.

Informácie o prevádzke v roku 2018, vyhodnotenie a štatistika

Návrh na úpravu cestovného poriadku a tarify na sezónu 2019 pre turistický vláčik by Michal Šimonek on Scribd



Zdroj: Arriva, Návrh na úpravu cestovného poriadku a tarify na sezónu 2019 pre turistický vláčik