Na záchytné parkoviská pri štadióne sa dostanú len autá s fanúšikmi z Trnavy.

Oblasť v okolí nitrianskeho futbalového štadióna pod Zoborom v stredu 1. mája 2019 výrazne zasiahnu dopravné komplikácie. Súvisia so zápasom, v ktorom futbalisti Trnavy vo finále Slovnaft Cupu vyzvú Žilinu.

Finále slovenského pohára sa začne prvého mája o šiestej večer, no trnavských fanúšikov čakáme v Nitre už od jednej popoludní. Situáciu ešte skomplikujú prvomájové oslavy, ktoré sa konajú popoludní v parku – teda takmer v susedstve štadióna.

Zápas je označený ako rizikový, preto sa naň mesto vopred pripravuje a chystá viaceré bezpečnostné opatrenia.

"Vieme o troch podnikoch v centre Nitry, v ktorých sa budú zhromažďovať fanúšikovia Trnavy. Očakávame aj príchod problémových hooligans. Predpokladáme, že fanúšikovia sa presunú z mesta k štadiónu po Podzámskej ulici. Mestskí policajti budú preto už dnes upozorňovať majiteľov áut parkujúcich v tejto lokalite, aby si v záujme ochrany svojho majetku zajtra radšej odstavili vozidlá niekde inde," informuje hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Nápor áut z Trnavy sa očakáva hlavne na záchytných parkoviskách pri štadióne a pri zápasníckej hale. Pre trnavských fanúšikov sa predalo 3 200 vstupeniek. Predpokladá sa, že do Nitry príde celkovo 800 až 1000 vozidiel.

Po dohode so štátnou políciou vyčlení Mesto Nitra trnavským fanúšikom parkoviská pri štadióne aj pri zápasníckej hale. Od deviatej ráno budú na tieto parkoviská vpúšťať iba autá Trnavčanov prichádzajúcich na zápas. Ostatné vozidlá budú môcť prechádzať Parkovým nábrežím a Jesenského ulicou, no zaparkovať na parkoviskách v blízkosti štadióna im neumožníme. Po zaplnení parkovísk spomínané ulice nebudú prechodné pre žiadne ďalšie vozidlá.

Dopravné obmedzenia by mali pod Zoborom trvať do neskorých večerných hodín. Mesto Nitra preto vodičov žiada, aby sa obrnili trpezlivosťou a rešpektovali pokyny dopravných policajtov, prípadne organizátorov futbalového zápasu.



Zdroj: Mesto Nitra