NITRA 6. mája (SITA) – Výstavba cesty zo Zobora do centra Nitry stojí. Pôvodne ju mesto chcelo postaviť do konca apríla. Dôvodom zdržania je, že majiteľ dvoch malých drevených chatiek, ktoré stoja v trase cesty, ich odmieta z mestského pozemku odstrániť. Ďalšie rokovanie s ním má byť na budúci týždeň. Pokiaľ nedôjde k dohode, budeme musieť skutočne postupovať tým spôsobom, že požiadame súd o povolenie odstrániť tieto chatky z nášho územia, povedal primátor Jozef Dvonč a podotkol, že majiteľ chatiek nemá s mestom žiadny nájomný vzťah.



Cesta nahradí súčasný chodník pre peších, ktorý vedie od podchodu pri Pedagogickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa cez Brezový háj. Odľahčiť má dopravné spojenie zo Zobora, ktoré býva najmä v čase dopravnej špičky problematické. Jednosmerná cesta v smere od Zobora vyústi do novej okružnej križovatky, ktorá vznikla na križovatke ulíc Napervillská a Nábrežie mládeže.

Koridor cesty mesto pred časom oproti pôvodným plánom posunulo pre zosun svahu. Trasa sa posunula doľava v smere k okružnej križovatke. „Mrzí ma, že majiteľ chatiek sa takto k problému stavia a odďaľuje konečné riešenie, pretože tá nová komunikácia obsluhuje aj jeho areál,“ skonštatoval viceprimátor Štefan Štefek.

Viac info a fotografií o Novej ceste nájdete tu (kliknite sem)

Diskusiu o novej ceste na Zobor nájdete v našom Diskusnom fóre (kliknite sem)

Zdroj: (SITA, mp;mt),201005060301