V rámci vzdelávacích kurzov, ktoré spoluorganizuje spoločnosť GRANVIA a Granvia Operation, koncesionár a prevádzkovateľ rýchlostnej cesty R1 PR1BINA sa v tomto roku preškolilo takmer 800 detí.

Pod hlavičkou PR1BINA Akadémia spoločnosti zorganizovali školenia detskej dopravnej výchovy, na ktorých deti učili základné pravidlá cestnej premávky. Deti vo veku od 6 do 16 rokov si na dopravnom ihrisku prakticky vyskúšali simulované situácie v premávke a svoje poznatky otestovali v kvízoch. Prešli taktiež kurzom prvej pomoci so zameraním na ošetrenie bežných poranení.

,,Cieľom PR1BINA Akadémie je vzdelávanie mladých, keďže aj oni sú účastníkmi premávky a raz z nich budú vodiči motorových vozidiel. Naše kurzy sa snažia zážitkovým spôsobom naučiť deti a mládež bezpečnému správaniu sa v premávke, či už v nej participujú ako chodci, cyklisti alebo kolobežkári,´´ vysvetlil riaditeľ GRANVIA, a.s. Eric Genêtre.

,,Aj vzhľadom nato, že sa práve začali detské prázdniny, môžeme na cestách očakávať viac detí. Apelujeme preto na vodičov, aby jazdili so zvýšenou opatrnosťou,´´ dodal Genêtre.

Sériu kurzov, do ktorých patria aj tradičné Dni Bezpečnosti zakončili v PRI1BINA Akadémii exkurziami pre školy, ktoré sa konali v Stredisku správy a údržby R1 PR1BINA v Selenci pri Nitre. Zapojilo sa do nich osem tried základných škôl Škultétyho a Kniežaťa Pribinu v Nitre, celkovo exkurziami prešlo 180 detí.

Spoločnosti plánujú pokračovať vo svojich osvetových kampaniach s cieľom zvýšenia bezpečnosti na cestách a prevencie nehodovosti. Najbližšia akcia Deň Bezpečnosti sa uskutoční v septembri. Spoločnosti GRANVIA a Granvia Operation sú koncesionárom a prevádzkovateľom rýchlostnej cesty R1 PR1BINA medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami a severného obchvatu Banská Bystrica.

R1 Pr1bina z lietadla


Zdroj: Granvia