Agentúra EPS už po piatykrát vyhlásila súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji. Tento rok sa do súťaže opäť zapojilo desať súťažiacich, ktorými boli Wellness Hotel Patince, Kaštieľ Mojmírovce, Vadaš Thermal Resort Štúrovo, Rekreačné zariadenie Margita – Ilona, Botanická záhrada SPU v Nitre, Thermal Kesov, Nitrianska kalvária, Zámok Topoľčianky, Ranč pod Babicou a Lodný mlyn Kolárovo.

Súťaž trvala od 17. mája do 5. júla 2014 a počas tohto obdobia mohli obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja odovzdávať svoje hlasy pre jednotlivé súťažiace atrakcie. Hlasovalo sa tromi spôsobmi, elektronicky na turistickom portáli regionnitra, vyplnením hlasovacích kupónov v novinách Echo alebo vyplnením hlasovacích lístkov, ktoré boli dostupné v OC MAX Nitra a na najväčších turistických podujatiach organizovaných v Nitre (Otvorenie turistickej sezóny 17. 5. 2014 a v rámci Cyrilo-metodských slávností 5. 7.2014)

Piateho ročníka súťaže sa zúčastnilo najviac hlasujúcich, spolu bolo odovzdaných 2 322 platných hlasov. Víťazom internetového hlasovania sa s prehľadom stal Lodný mlyn Kolárovo, ktorý získal až 44 percent všetkých internetových hlasov. Medzi osobne vyplnenými lístkami vyhral Vadaš Thermal Resort Štúrovo, ktorý vyhral aj hlasovanie prostredníctvom kupónov v novinách Echo. Po sčítaní všetkých hlasov sa víťazom stal Lodný mlyn Kolárovo, ktorý získal 563 hlasov. Druhý Vadaš Thermal Resort Štúrovo získal 422 hlasov a tretí Wellness Hotel Patince získal 348 hlasov. Prvýkrát sa tak víťazom nestal Vadaš Thermal Resort Štúrovo ani Wellness Hotel Patince, ktorí v doterajších štyroch ročníkoch vyhrali zhodne dvakrát.

Lodný mlyn Kolárovo


Výsledky súťaže 2014

poradie / Názov atrakcie / Počet hlasov

1. Lodný mlyn Kolárovo 563
2. Vadaš Thermal Resort Štúrovo 422
3. Wellness Hotel Patince 348
4. Zámok Topoľčianky 251
5. Thermal Kesov 181
6. Botanická záhrada SPU 144
7. Nitrianska kalvária 139
8. Ranč pod Babicou 119
9. Kaštieľ Mojmírovce 90
10. Rekreačné zariadenie Margita - Ilona 68

spolu 2 322


Zdroj: Agentúra EPS