Čierna skrinka: autá parkujú priamo na dlažbe, ktorá sa tým poškodzuje

Okresný úrad v Nitre na Štefánikovej ulici vznikol v októbri 2013 a nahradil tým Obvodný úrad Nitra. V budove sa nachádza niekoľko úradov, kde sa denne premelú stovky ľudí, ktorí sem prichádzajú vo veľkom množstve na autách. Parkovacích miest je málo, občania a úradníci si zvykli v poslednej dobe parkovať priamo na námestí (v strede je socha vojaka) oproti budove.

Námestie bolo pred pár rokmi zrekonštruované, nachádza sa tu dlažba, ktorá sa pod ťarchou áut deformuje. Následkom bude prepadnutá dlažba a kaluže vody po daždi. Aký význam má potom námestie? Prečo ľudia neparkujú na vyhradených miestach? Na námestí dokonca parkujú aj zamestnanci resp. štátne autá z rôznych miest Slovenska.

O situácii sme informovali Mestský úrad v Nitre kam sme zaslali fotografie. Mestská polícia dočasne umiestnila pásku cez dotknutú plochu na námestí, aké však bude trvalé riešenie nám na úrade nepovedali. Stĺpiky zabraňujúce parkovaniu áut boli súčasťou projektovej dokumentácie pri rekonštrukcii námestia, prečo sa neosadili sme sa zatiaľ nedopátrali.

Na námestí pred osadením pásky parkovali aj autá úradníkov

Parkovanie pred OÚ Nitra


Mestská polícia po našej sťažnosti osadila dočasnú pásku

Parkovanie pred OÚ Nitra

Fotogaléria


Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk