Andrej Sitkey - blog o doprave

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

Vodiči smerujúci do Nitry od Topoľčian alebo Nových Zámkov sa s v nadchádzajúcom období stretnú s viacerými dopravnými obmedzeniami. Od 15.08.2012 do 15.09.2012 prebieha oprava cesty I/64 v úseku od konca obce Jelšovce po potraviny Jednota v mestskej časti Nitra – Dražovce. Rekonštrukcia cesty je súčasťou eliminácie bezpečnostných rizík na cestách I. triedy, ktorú realizuje Slovenská správa ciest. V rámci opravy sa vykoná rekonštrukcia živičného krytu vozovky, vodorovné dopravné značenie bude realizované z plastu, osadí sa informačný merač rýchlosti jazdy, plašiče zvery a meteostanica. Výmena krytu vozovky sa bude realizovať za čiastočnej uzávierky cesty tzn. vždy bude prejazdný jeden jazdný pruh a premávka bude riadená pracovníkmi stavby. Rekonštrukcia cesty I/64 by mala pokračovať aj v úseku od Nitry po obec Ivanka pri Nitre.

Oprava v centre mesta Nitra je rozdelená do troch etáp - I. etapa úsek od križovatky Štefánikova – Richtára Peregrína po križovatku Štefánikova - Staničná, II. etapa od Staničnej po Cabajskú a III. etapa od Cabajskej križovatky po križovatku Novozámocká – Priemyselná. Začiatok je plánovaný na začiatok októbra. Následne sa bude postupne pokračovať Krškanmi až po Ivanku po Nitre. Podrobnosti o dopravných obmedzeniach a termínoch sa budem snažiť zverejniť po ich odsúhlasení príslušnými orgánmi. Okrem rekonštrukcie ciest bude v mestskej časti Krškany a v obci Ivanka pri Nitre prebiehať výstavba kanalizácie. V Krškanoch sa budú realizovať dva úseky. Výstavba začne od 20.8.2012 a je plánovaná na dva mesiace. V čase výstavby bude premávka vedená jedným jazdným pruhom a bude regulovaná pracovníkmi stavby.

Štefánikova ulica - v smere do centra je plná nerovností

Štefánikova ulica Nitra


Od 25.8. do 2.9.2012 je plánovaná aj rekonštrukcia miestnej komunikácie Ďurkova v úseku od Mostnej po Schurmanovu. V čase opravy cesty bude Ďurkova úplne uzavretá. Obchádzka bude vedená po trase Vikárska – J. Kráľa – Mostná resp. Mostná – J. Kráľa – Schurmanova. Uzávierka je plánovaná na koniec augusta.


Ďurkova ulica - cesta je v zlom stave, záplaty vydržia len pár týždňov

Popis

Fotogaléria 25. august 2012

Na záver ešte dobrá správa. V septembri by sa mala začať úprava železničného priecestia na Braneckého ulici, v rámci ktorej by sa malo doplniť zabezpečovacie zariadenie pre chodcov a dobudovať chodníky.

Zdroj: autor Andrej Sitkey pre Nitralive.sk, foto Nitralive.sk