Dňa 26. októbra 2015 bolo slávnostne otvorené Kultúrne centrum Zobor v areáli bývalej ZŠ na Svätourbanskej ulici na Zobore. Rekonštrukcia trvala 9 mesiacov a celkové náklady na stavbu predstavujú sumu 1 230 085 eur. Zhotoviteľom je Nitrianska investičná, s.r.o. Nitra, subdodávateľom bola firma MEGASPOL, s.r.o. Nitra.

Zvonku na prvý pohľad pekne zrekonštruovaná budova a areál. Ako však zistil Palo Obertáš pri návšteve a prehliadke budovy, nie všetko je v súlade s "kostolným poriadkom". Prečítajte si jeho zistenia - zoznam závad nájdete v článku.

Prečo tieto nedostatky stále nie sú odstránené? Prečo sa už neangažuje pani najväčšia a najdôležitejšia poslankyňa zo Zobora? Nie je vôla... Prečo sa v Nitre nevie nič dotiahnuť do konca?

Pôvodná budova bývalej ZŠ pochádza z roku 1911, no od roku 1962 však už neslúžila svojmu účelu a bola využívaná niekoľkými dobrovoľnými organizáciami na stretávanie členov a taktiež ako skladové priestory.

"Na prízemí sa nachádzajú klubové miestnosti, spoločenská miestnosť, kuchynky a toalety. Zmodernizovaný a zatraktívnený je aj dvor, kde vybudovali prístrešok a parkovacie miesta pre automobily. Spolu s prístavbou, veľkou sálou, sa môže využívať na organizovanie rôznych kultúrno-spoločenských a osvetových podujatí a zároveň bude miestom na stretávanie sa Zoborčanov, členov rozličných záujmových či spoločenských organizácií," píše sa na stránke mesta.

KC Zobor Nitra interiér


Príklad: Nevyužité podkrovie

Podkrovie však využité nie je, absentuje tam totižto klimatizácia. V letných mesiacoch je priestor prakticky nepoužiteľný. Klimatizácia za pár tisíc sa už do rozpočtu nevošla?

KC Zobor Nitra interiér


Pri investičných akciách v Nitre veľa krát absentuje zdravý rozum - či už ide o rekonštrukcie objektov, alebo ciest (večne prepadnuté kanálové poklopy) a chodníkov.



Zdroj: Nitralive.sk, foto Palo Obertáš