Príbeh o riešení situácie v parku na Sihoti stále pokračuje. Z osadenia výsuvného stĺpika v júli sme sa dlho netešili, poškodil ho vodič na Audi A8, keď išiel na kávičku. Podrobnejšie o tom písal portál mynitra.sme.sk

Prešiel mesiac a stĺpik je stále nefunkčný, nediscipilovaní vodiči tak jazdia veselo po parku a naďalej ohrozujú chodcov, rodičov s deťmi. Polícia zjavne nevie zabezpečiť poriadok a občanov chrániť. Aj podľa svedectiev viacerých ľudí je v parku premávka na dennom poriadku. V jednom prípade dokonca vodič parkoval na ceste a turistický vláčik nemohol prejsť.

Čo sme to za štát a mesto, keď sa denno-denne porušujú predpisy a nikto nezasiahne? Nebyť pár aktívnych občanov, stĺpik nie je v parku dodnes. A áno, je to všetko o ľuďoch.

Bohužiaľ musím konštatovať, že stĺpik je možné ľahko obísť z pravej strany. Na krátko sa na mieste objavili kvetináče, boli však odstránené na príkaz KDI (Krajský dopravný inšpektorát). Takže aj v prípade funkčného stĺpika bolo a bude možné ho obísť. Absurdné a nedotiahnuté.

Stĺpik by podľa mojich informácií mal byť opäť funkčný najskôr budúci týždeň. Ako a či sa vyrieši jeho obchádzanie, na to si počkáme.

Zarazila ma však inštalácia spomalovača. Ten nikto nežiadal, je tam absolútne zbytočný. V mieste, kde je položený, jazdia autá pomalšie, ďalej sa tak môžu rozbehnút bez obmedzenia. Jeho osadenie si vyžiadal KDI. Škoda, že v prípadoch, kedy si ľudia spomalovač žiadajú, tak rýchlo orgány nereagujú.

Ešte poznámka na záver: ako chceme riešiť väčšie problémy mesta, keď jeden obyčajný stĺpik v parku je boj?


Aké symbolické - bicykle nie, autá vjazd voľný

Park Sihoť Nitra Park Sihoť Nitra Park Sihoť Nitra Park Sihoť Nitra



Zdroj: Nitralive.sk