V novembri začali nitrianski korfbalisti písať ďalšiu kapitolu v 2. maďarskej korfbalovej lige. Bohužiaľ túto sezónu začali až v novembri, čo znamenalo, že od posledného prípravného turnaja uplynuli až dva mesiace.

V prvom zápase nastúpili Nitrančania proti klubu NTE/TFSE. Je to tím, v ktorom hrá niekoľko bývalých basketbalistov a proti tomuto súperovi sa im doteraz nikdy nepodarilo uspieť. Domáci mali jasnú výškovú prevahu, ale naši korfbalisti bojovali a nevzdávali zápas dopredu. Začiatok zápasu sa Nitrančanom vydaril, ujali sa vedenia a počas prvého polčasu na ihrisku dominovali. Základom bola kvalitná obrana a súperovi dovolili skórovať iba trikrát. Polčasový výsledok 7:3 dával veľkú šancu začať sezónu víťazstvom. V druhom polčase si hráči KK SPU Nitra držali svoj náskok prvých 10 minút, keď svietilo na ukazovateli skóre 8:4. Potom domáci zrýchlili hru, viac sa tlačili do koša a zlepšili efektívnosť streľby. Nitrančania nedokázali na tento nástup zareagovať, keď najmä veľké množstvo stratených lôpt v útoku ich stálo drahocenné sily a tým aj pozornosť v obrane. V 50. minúte domáci vyrovnali skóre stretnutia a hostia sa nedokázali psychicky z toho spamätať a vo zvyšných desiatich minútach dokázali dať iba jeden kôš. Výborný priebeh zápasu hostia v druhom polčase úplne pokazili a napriek viac ako polčasovému vedeniu odchádzali z ihriska so sklonenými hlavami.

V druhom zápase ich čakal outsider druhej ligy, tím Óbuda Spiritus. V zostave súpera sa objavilo niekoľko hráčov z prvoligového tímu A mužstva, čo naznačovalo, že by zápas mohol byť dramatický. V nitrianskom tíme urobili dve zmeny oproti prvému zápasu a dali príležitosť aj mladším hráčom. Nitrančania nastúpili podobne ako v prvom zápase s kvalitnou obranou a v útoku premenili niekoľko príležitostí, ktoré si dokázali kvalitnou hrou vypracovať. V priebehu prvého polčasu existovalo na ihrisku iba jedno družstvo a hráči KK SPU Nitra boli lepší vo všetkých ukazovateľoch. V obrane im dovolili v priebehu 30 minút skórovať iba jedenkrát a v útoku bola výška skóre otázkou kvality streľby. Po prvom polčase svietilo na ukazovateli skóre 9:1, ktoré bolo pre maďarský tím vzhľadom na priebeh polčasu ešte prijateľné. V druhom polčase prišlo k uspokojeniu Nitrančanov a najmä chyby a nižšia koncentrácia v obrane dovolili súperovi skórovať a dotiahnuť sa na rozdiel piatich bodov. Potom sa hostia spamätali a zápas pohodlne doviedli do víťazného konca 17:10.

KK SPU Nitra

Výsledky

KK SPU Nitra – NTE/TFSE 9:12 (7:3)

KK SPU Nitra: Andrea Fialová 3, Janka Miklovičová a Tomáš Sonnenschein po 2, Nina Kusyová a Peter Levčík po 1, Silvia Levčíková, Róbert Sonnenschein a Bohuš Šolta

KK SPU Nitra – Óbuda Spiritus 17:10 (9:1)

KK SPU Nitra: Peter Levčík 5, Andrea Fialová a Tomáš Sonnenschein po 3, Nina Kusyová a Janka Miklovičová po 2, Silvia Levčíková a Róbert Sonnenschein po 1, Adam Formela, Július Presinszký a Juraj Hraška



Zdroj: KK SPU Nitra