Dňa 27.4. 2019 sa s podporou mesta Nitra uskutoční 12. ročník medzinárodnej sútaže v taekwon-do ITF - Nitra CUP 2019, v mestskej športovej hale na Klokočine.

Sútaže sa zúčastnia zápasníci zo Slovenska, Česka, Srbska, Maďarska, Poľska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny, Slovinska, Rakúska a Ukrajiny.

Sútažit sa bude v disciplínach:

- technické zostavy (tull)
- sparing
- prerážanie (športové prerážanie dosiek)
- špeciálne kopy (kopy do výšok, do diaľky atď)

12. ročník medzinárodnej sútaže v taekwon-do ITF - Nitra CUP 201

Slávnostné otvorenie turnaja je plánované na 8:30 hod. a počas celého dňa budú mať diváci možnosť vidieť priebeh jednotlivých kategórií a disciplín. Zlatým klincom programu budú vybrané finálové zápasy, ktoré začnú o 18:00 hod. a moderovať ich bude woOdy z MOTOTV. Táto časť je zameraná aj na laickú verejnosť, nakoľko vo finálových zápasoch nastúpia tí najlepší zápasníci turnaja.

Taekwon-Do je moderné kórejské bojové umenie, ktoré v sebe spája techniky rúk aj nôh, doslovný preklad znie ako umenie kopu a úderu - umenie neozbrojeného boja. V taekwonde sú obsiahnuté techniky na vlastnú obranu, ktoré obsahujú údery, kopy, bloky, úskoky, úhyby, výskoky a mnohé iné. Mimoriadne podstatná je disciplína na tréningoch aj mimo nich.

Športové Taekwon-Do obsahuje niekoľko disciplín, ktoré zdokonaľujú techniky cvičencov. Jedná sa o technické zostavy (tul, sparing (matsogi), seabobranu (hosinsool), špeciálne techniky (tukgi) a prerážanie (wiryok).

Taekwon-do má v Nitre bohatú tradíciu a teší sa veľkej oblube. Naši zverenci sa pravidelne zúčasťnujú medzinárodných sútaži a majstrovstiev Európy. Nedávno sa stala naša zverenkyna Dominika Holicová Športovcom roka 2018, ako dvojnásobná majsterka Európy.

12. ročník medzinárodnej sútaže v taekwon-do ITF - Nitra CUP 201