Spoločnosť Turancar plánuje výstavbu nového sídla svojej firmy

Spoločnosť Turancar plánuje výstavbu nového sídla svojej firmy. O tom, kde, kedy a prečo sa takto jeden z najvýznamnejších slovenských dopravcov rozhodol, informoval Nitralive majiteľ spoločnosti, pán Viliam Turan.

Nové sídlo Turancaru sa bude nachádzať na Bratislavskej ulici, kde je už vytvorený nový odbočovací pruh. Stavebné práce na novej budove sa majú začať tento rok a ich priebeh by mal trvať v horizonte jedného až jeden a pol roka. Problémom je dlhé trvanie rozhodovacieho procesu pri vybavovaní potrebných povolení, kvôli ktorému sa začiatok prác odložil, momentálne je plánom začať stavať v auguste. Pre nové sídlo sa spoločnosť rozhodla z dôvodu nevyhovujúcich technických a kapacitných podmienok súčasného sídla na Železničiarskej ulici.

V novej budove bude okrem sídla spoločnosti aj pobočka cestovnej kancelárie, oddelenie ISUZU, oddelenie kamiónovej dopravy, ktoré momentálne sídli v Motor-Car. Ďalej sa bude v novom sídle nachádzať autorizovaný servis pre autobusy Mercedes a Setra a kamióny značky Mercedes. Zároveň sa do novej budovy premiestni administratíva zo Štefánikovej ulici, predajné miesto ale na pešej zóne ostane.

Pre zákazníkov cestovnej kancelárie bude mať nové sídlo výhodu v tom, že sa tu bude nachádzať voľne dostupné parkovisko. Narozdiel od pobočky na pešej zóne, tak zákazníci budú môcť pohodlne prísť a bezproblémovo zaparkovať. Pre klientov zájazdovej dopravy je pripravené privítanie v reprezentatívnejších priestoroch a pre klientov servisu budú k dispozícii nové technológie a najnovšie prístroje.

Nové sídlo prinesie aj nové pracovné príležitosti, či už to bude stráž alebo technický personál, ktorý sa oproti súčasnému stavu zdvojnásobí. Celková investícia na stavbu nového sídla sa bude pohybovať okolo 6,5 milióna eur. Doterajšie sídlo na Železničiarskej ulici bude poskytnuté na predaj.

Názov: Sídlo firmy Turancar Nitra
Lokalita: Bratislavská ulica, Nitra
Začiatok výstavby: august 2012
Ukončenie výstavby: 2013
Náklady na stavbu: 6,5 mil. eur

Vizualizácie

Fotogaléria - pozemok, 24.3.2012

Mapa



Zdroj: Turancar, vizualizácie www.quadris.sk, foto Nitralive.sk