Pri rieke na ulici Nábrežie mládeže v areáli Univerzity Konštantína Filozofa vyrastajú už niekoľko mesiacov nové laboratória a učebne Fakulty prírodných vied. Výstavbe predchádzal výrub drevín realizovaný v roku 2015. Univerzita sa zaviazala zabezpečiť na náhradných pozemkoch výsadbu nových stromov a krov, s cieľom zachovať okrasnú zeleň v univerzitnom objekte.

Začiatok výstavby: máj 2016
Ukončenie výstavby: december 2017

Stavba predpokladá realizáciu v troch samostatných etapách:

I. Etapa – výstavba prvej budovy laboratórií a učební vrátane parkoviska, chodníka od parkoviska k budove a všetkých potrebných prípojok s dostatočnou kapacitou pre všetky tri budovy, terénne a sadové úpravy okolia stavby.

II. Etapa – výstavba administratívnej a vyučovacej prepojovacej časti medzi oboma budovami laboratórií a učební.

III. Etapa – výstavba druhej budovy laboratórií a učební – zrkadlový obraz prvej budovy.

Celkom bude v budove situovaných 6 pracovní, tri učebne, jedna denná miestnosť, štrnásť laboratórií, tri technické miestnosti a päť miestností skladov a manipulácie s chemikáliami na prízemí.

Vizualizácia

Laboratóriá a učebne FPV UKF, vizualizácia

Fotogaléria z výstavby, november 2016

Laboratóriá a učebne FPV UKF - výstavba Laboratóriá a učebne FPV UKF - výstavba Laboratóriá a učebne FPV UKF - výstavba Laboratóriá a učebne FPV UKF - výstavba

Fotogaléria z výstavby, august 2016

Laboratóriá a učebne FPV UKF Laboratóriá a učebne FPV UKF Laboratóriá a učebne FPV UKF Laboratóriá a učebne FPV UKF Laboratóriá a učebne FPV UKF Laboratóriá a učebne FPV UKF Laboratóriá a učebne FPV UKF



Zdroj: Nitralive.sk, eia enviroportál, UKF Nitra