Prvá etapa výstavby Dúhové bývanie, ktorej developerom je finančná skupina PROXENTA, bola skolaudovaná. Štyri bytové domy vrátane spevnených plôch, cestnej komunikácie a parkovísk tak majú pridelenú už aj konkrétnu adresu, a to Potravinárska 16, 18, 20 a 22. V rámci tejto etapy bolo postavených 88 bytov určených na komerčný odpredaj. Všetky sú skolaudované a takmer 25 % z nich bolo predaných ešte pred kolaudáciou. Možno konštatovať, že záujem o jedno- aj o dvojizbové byty je približne rovnaký. Medzi najväčšie pridané hodnoty radia klienti kvalitu výstavby, praktické dispozičné riešenie bytov, ale aj nízke mesačné prevádzkové náklady na bývanie, ktoré sú už od 70 eur mesačne.

Povšimnutiahodným je určite aj riešenie parkovacích státí. Každý byt má v cene pridelené svoje parkovacie miesto, majitelia bytov sa teda vyhnú tradičným problémom s parkovaním na sídliskách v Nitre. V súčasnosti bolo v rámci projektu preinvestovaných približne 3 milióny eur.

Dúhové bývanie - štartovacie byty v Nitre: všetko o projekte, fotografie z výstavby

Ako už napovedá názov projektu, každý z domov je identifikovateľný svojou farbou, pričom spoločne tvoria farby dúhy. Prvé štyri bytové domy Dúhového bývania zo siedmich sú žltej, zelenej, bledomodrej a tmavomodrej farby. V každom postavenom dome je 22 bytov, z toho 11 jednoizbových a 11 dvojizbových. V druhej etape k nim pribudnú aj domy vo zvyšných farbách dúhy, a to červený, oranžový a fialový. Stavať sa však začne v závislosti od predaja prvej etapy, predbežne začiatkom roka 2015.

Komplex siedmich bytových domov sa nachádza v blízkosti centra mesta a je určený predovšetkým ako štartovacie bývanie pre mladých ľudí. Svojím štandardom a charakterom spĺňa všetky predpoklady súčasného moderného bývania. Stavebné práce na projekte sa začali v máji 2013. Samostatne fungujúce obytné domy sú odovzdávané do užívania postupne, a to formou predaja do osobného vlastníctva. Byt je možné si zakúpiť ako holobyt alebo ho nechať za príplatok dostavať do zvoleného štandardu. Prvá etapa bola ukončená v decembri 2013.

Webstránka projektu: www.duhove-byvanie.sk



Fotogaléria z výstavby - exteriér

Fotogaléria z výstavby - interiér

Vizualizácie - exteriér

Vizualizácie - interiér



Lokalizácia na mape



Zdroj: Tlačová správa, ih