V Nitre absentuje citlivý prístup k rekonštrukcii a výstavbe v centre mesta

Mesto Nitra sa doma i v zahraničí prezentuje ako starobylé mesto, vzhľad centra však pripomína skôr zmesku rôznych štýlov. Príkladom je aj plocha medzi Mestským kúpeľom a budovou pošty na Kúpeľnej ulici. V týchto dňoch prebieha rekonštrukcia celého priestoru - pribudol nový povrch vozovky, nové parkovacie miesta, čo je v poriadku, horšie dopadol chodník pri mestskom dome. Logicky by Svätoplukovo námestie malo nadväzovať a plynule prechádzať do tohto nového námestia, dlažba sa však za rohom mení na asfalt, chodník vedúci krížom cez nové námestie sa ani náhodou nepodobá na dlažbu pred divadlom - je pieskovej farby, na viacerých miestach ju pretína červený pás.

Prečo sú chodníky, smetné nádoby, lavičky, osvetlenie na každej ulici iné? Otázku budeme smerovať na príslušné oddelenie mesta.

Investícia dosiahne sumu 185-tisíc eur s DPH.

Priebeh výstavby, výkresy, informácie o rekonštrukcii námestia


Dlažba na námestí verzus dlažba pár metrov ďalej na Kúpeľnej ulici

koláž


Osvetlenie, ktoré je vzhľadom úplne odlišné od existujúceho osvetlenia v Nitre

Ešte horšie je na tom osvetlenie - k čomu sa hodí tento štýl vie asi len autor projektu, historický vzhľad to však nie je. Je to veľká škoda, že sa k rekonštrukciám a novej výstavbe v Nitre nepristupuje s citom a namiesto jednoliateho vzhľadu tu máme divokú zmes farieb, štýlov, materiálov.

koláž


Fotogaléria



Zdroj: Nitralive.sk