Opravy sú súčasťou balíka investičných akcií, ktoré avizovalo mesto minulý rok

Aktualizované 12. júna 2014 o 12:56 - pridané fotografie po rekonštrukcii Podzámskej a Golianovej ulice

V Nitre sa začala rekonštrukcia miestnych komunikácii na uliciach Golianova a Podzámska, v priebehu apríla by sa k nim mala pridať aj Staničná ulica. Mesto tak pokračuje v oprave ciest, ktoré sme avizovali v novembri v článku V Nitre opravia ďaľšie cesty, pribudnú cyklotrasy.

Podzámska ulica - rekonštrukcia sa začala v pondelok 17. marca, práce boli neskôr pozastavené z dôvodu odkrytia starých dlažobných kociek, odkrytá zostala časť historickej dlažby v úseku Podzámska č.46 až č.52.

Podzámska ulica Nitra rekonštrukcia

Po odstránení povrchu vozovky vidno staré dlažobné kocky - časť historickej dlažby zostala odkrytá

Podzámska ulica Nitra rekonštrukcia


Golianova ulica - v úseku Dolnočermánska- Bottova o dĺžke 0,460km pribudne nový chodník na pravej strane a rozšíri sa cesta, poteší aj nové verejné osvetlenie v počte 18 kusov. Od križovatky Golianova - Bottova po križovatku Golianova – Železničiarska v dĺžke 0,259km sa rozšíri cesta a zrekonštruuje ľavostranný chodník. Súčasťou rekonštrukcie križovatky je aj rekonštrukcia vstupu do škôlky kde vzniknú miesta na odstavenie osobných vozidiel. Pribudne 12 stožiarov nového verejného osvetlenia. Informácie uverejnilo mesto Nitra v Oznámení o začatí stavebného konania. O rekonštrukcii Golianovej ulici si prečítajte v článku Golianovu ulicu rozširujú, pribudne nové osvetlenie a parkovisko, kde nájdete fotogalériu z priebehu výstavby.

Golianova ulica Nitra rekonštrukcia


Staničná ulica - Náklady na súvislú opravu Staničnej ulice (časť od Štefánikovej ulice po Železničnú stanicu) činia 523 437,28€. Informácie a fotogalériu nájdete v článku Staničná ulica v rekonštrukcii od 28.4. do 11.5.2014. Pôvodný text: dlho očakávanej opravy sa dočká aj Staničná ulica, ktorá bude uzatvorená od 24. marca do nedele 6. apríla 2014. Výluku čaká MHD a to spoje 1 14 18 19 21 24 27 33 a 94. Podľa našich informácií však súčasťou opravy nie je parkovisko pred železničnou stanicou nakoľko je vo vlastníctve ŽSR.

Staničná ulica Nitra

Čajkovského ulica na sídlisku Klokočina - opravuje sa úsek od Bellovej po Hviezdoslavovu

Čajkovského ulica Nitra



Fotogaléria - Podzámska ulica, 18.marec 2014



Fotogaléria - Golianova ulica, 18.marec 2014



Fotogaléria - Čajkovského ulica, 20.marec 2014



Fotogaléria - Podzámska ulica, 8.jún 2014



Fotogaléria - Golianova ulica, 9.jún 2014



Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk