Poklepaním základného kameňa dňa 12. marca 2015 spoločnosť Arriva Nitra oficiálne spustila rekonštrukciu autobusovej stanice v Nitre. Pôvodný termín 31. január 2015 bol zrušený pre nevhodné počasie. Rekonštrukcia má prebiehať v siedmych etapách, aktuálne sa stále pracuje na tej prvej.

Prvá etapa mala pôvodne trvať 3 mesiace, ako nás informovala spoločnosť Arriva, "Posun termínu ukončenia prvej etapy modernizácie autobusovej stanice v Nitre ovplyvnili skutočnosti nad rámec pôvodných plánov. Nad rámec sa vykonávali dodatočné statické výpočty a navrhovali upravené riešenia."


K úprave projektu pritom už raz prišlo, verejnosti sa nepáčilo riešenie sedacích plôch. Pribudnúť by malo aj viac zelene a oddychových plôch. Informovali sme Vás o tom v článku Autobusová stanica v Nitre: nové prístrešky nebudú prepojené, pribudnú lavičky. Arriva taktiež prehodnotila prepojenie jednotlivých prístreškov medzi nástupištiami, oproti pôvodnému plánu nebudú poprepájané.

Novinkou z júna je výstavba novej budovy v blízkosti čakárne, nachádzať sa v nej budú pánske a dámske toalety, bezbariérové WC, priestor pre matky s deťmi a úschovňa batožín.


Aktuálny pohľad na stanicu - vpravo vedľa prístrešku nová budova

Autobusová stanica Nitra - rekonštrukcia, 3. august 2015

Vizualizácia - autobusová stanica Nitra


Fotogaléria, 3. august 2015



Zdroj: Nitralive.sk