Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opraví rýchlostnú komunikáciu R1 medzi Trnavou a Nitrou a tiež privádzač R1A v Nitre. Vo Vestníku verejného obstarávania zverejnila výzvu na predkladanie ponúk s lehotou do 19. októbra pre zakázku "Opravy vozovky rýchlostnej cesty R1 a privádzača R1A v správe SSÚR 1 Galanta."

Pôjde o lokálne, ale aj veľkoplošné opravy vozovky. Predpokladaná hodnota zakázky predstavuje sumu 4 975 280,00€ bez DPH. Termín opráv je 48 mesiacov odo dňa účinnosti zmluvy. Rýchlostná cesta R1 medzi Trnavou a Nitrou bola budovaná etapovite v rokoch 1985-1996.

Práce budú vykonávané nepretržite, bez prerušenia v dňoch pracovného pokoja (piatky od 22:00 hod., soboty, nedele, sviatky), v súlade s podmienkami stanovenými v konkrétnej objednávke, pričom sa bude v maximálnej možnej miere (s ohľadom na poveternostné – teplotné pomery) využívať čas denného svetla.

Aktuálne na R1 medzi Nitrou a Trnavou prebieha výmena zvodidiel, na viacerých miestach je cesta zúžená do jedného z jazdných pruhov. Výmena je súčasťou opatrení na zvýšenie bezpečnosti dopravy v úseku R1 Trnava - Nitra v dĺžke 38,2 kilometra (km) a R1A (Severný obchvat Nitry) v dĺžke 6,6 km. Náklady predstavujú sumu 19,683 mil. eur bez DPH. Národná diaľničná spoločnosť začala s osádzaním nových zvodidiel 8. apríla 2015, koniec prác je naplánovaný do 31. októbra 2015.

Modernizáciou tento rok prešli aj odpočívadlá pri Veľkom Záluží v oboch smeroch.

Fotogaléria - osádzanie zvodidiel na R1 pred Nitrou

R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra
R1 Trnava Nitra


Zdroj: Nitralive.sk, Úrad pre verejné obstarávanie