18. marca sme informovali, že napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa na R1A otvoria v apríli. Slávnostné otvorenie prebehne ešte v marci a to v utorok 28.3.2017. Čakalo sa na rozhodnutie o predčasnom užívaní stavby, ktorého vydanie malo prebehnúť koncom mesiaca marec 2017.

Na otvorení sa zúčastní minister hospodárstva Peter Žiga, štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček, primátor Nitry Jozef Dvonč, predseda samosprávneho kraja Milan Belica a predstavitelia zhotoviteľa stavby - spoločnosti Skanska, NDS, štátnej správy a samosprávy.

Stavba privádzača, ktorá bude slávnostne uvedená do užívania, podstatne zlepší dopravnú situáciu a bude mať pozitívny vplyv na životné prostredie v blízkosti existujúcich komunikácií. Pre plnohodnotné napojenie priemyselnej zóny na R1 bolo potrebné vybudovať most cez rýchlostnú cestu a napojenie na R1 z druhej strany (v smere od Bratislavy na Banskú Bystricu). Dielo výrazne odľahčí cestu I. triedy v smere Nitra - Topoľčany, ktorú využívala všetka doprava, smerujúca do priemyselného parku Nitra – Sever a v čase dopravnej špičky a striedania pracovných zmien vznikali často dopravné kolapsy, nehody a kolóny.

Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa Napojenie Priemyselného parku Sever II. a IV. etapa



Zdroj: Nitralive.sk, MH SR