Most pri kompostárni v Krškanoch by mali v najbližších dňoch uzatvoriť. Dôvodom je jeho rekonštrukcia. Mesto Nitra na svojej webstránke informuje, že uzávierka potrvá od 9. apríla, ešte dnes však po moste jazdili autá.

Lávka predmetného mosta pre peších bude v prevádzke aj počas rekonštrukcie.

Zhotoviteľom je firma Strabag, oprava mosta bude stáť 177.592,33 €. Podľa zmluvy by mali byť práce hotové do 30. júna 2018.

Na most sa už niekoľko rokov sťažujú nielen obyvatelia okolitých domov. V priebehu rokov sme do redakcie dostali niekoľko emailov so sťažnosťami a otázkami ohľadom rekonštrukcie.

Prejazd vozidiel po moste spôsobuje hluk, príčinou je povrch, ktorý je z dreva.

Túto investíciu si dovolím kritizovať, Krškany potrebujú viac kvalitných a plnohodnotných mostov a prepojenie s Janíkovcami. Okrem tohto poškodeného mosta je ako vieme už len most pri kafilérii, ktorý je tiež v zlom stave a je na ňom osadená rampa. Mesto Nitra potrebuje urýchlene spojiť Krškany s Chrenovou a Janíkovcami, nie investovať do rozpadnutých mostov.

Most pri kompostárni, Krškany Most pri kompostárni, Krškany Most pri kompostárni, Krškany Most pri kompostárni, Krškany Most pri kompostárni, Krškany Most pri kompostárni, Krškany



Zdroj: Nitralive.sk