Automobilka Jaguar Land Rover údajne pozastavila výstavbu závodu v Nitre, dôvodom je obava z možného vystúpenia Británie z Európskej únie. Podľa odhadov automobilky by následky znamenali zníženie ročného zisku do konca desaťročia o 1,3 miliardy €. Informoval dnes o tom portál autonews.com

Samotná automobilka to však poprela, informuje sme.sk

Podľa premiéra Fica prípadný odchod Veľkej Británie z EÚ investíciu Jaguar Land Rover na Slovensku neovplyvní. "Je to investícia súkromného charakteru, to sa netreba obávať, nie je možný krok späť," poznamenal s tým, že investícia Jaguar má historický význam pre investora i pre našu krajinu. Vyjadril sa tak v nedeľu v televízii TA3 v relácii V politike.

Brexit je skrátené pomenovanie odchodu Británie z Európskej únie. Zajtra (23.6.) sa v Británii koná referendum, v ktorom občania vyjadria svoj názor. Podľa najnovšieho prieskumu je za zotrvanie 44% opýtaných, za vystúpenie 45%.

K poklesu zisku pred zdanením do roku 2020 o 1 miliardu GBP by prišlo v prípade, ak by sa Británia vrátila k pravidlám Svetovej obchodnej organizácie pre obchod s Európou, ktorých súčasťou je 10 % clo na export a dovozné clo vo výške 4 % na komponenty, uvádza ďalej portál autonews.com.



Zdroj: Nitralive.sk