Posledné týždne rezonuje v Nitre téma Zoborské jazierko. Môže za to jeho vypustenie, ktoré si vyžiadala polícia z dôvodu hľadania zbraní. Téme sme sa venovali v článku Zoborské jazierko vypúšťajú za prítomnosti štátnej polície, kde nájdete aj fotografie z priebehu vypúšťania.

Na internete sa ešte v roku 2014 objavila video-vizualizácia možného vzhľadu jazierka po úprave. Autorkou je pani Jana Berecová Titková a pani Mária Kostrejová. Podtitul videa znie "Našim snom je prinavrátiť Zoborskému jazierku atmosféru miesta, kde sa môžu stretávať a tráviť spoločné príjemné chvíle naše rodiny."

Autorka Pani Berecová Titková nám prezradila, že video bolo súčasťou predvolebnej kampane v komunálnych voľbách 2014, kedy kandidovala za volebný obvod Zobor-Dražovce. Vizualizácia nebola predložená zastupiteľstvu a momentálne s ňou autorka nemá žiadne plány.

Ako nám ďalej pani autorka povedala, dôvodom pre vytvorenie vizualizácie bol fakt, že "nie je kde ísť na Zobore na prechádzku s kočíkom - mamičky vidíte jedine buď popri cestách na chodníkoch alebo priamo na ceste. Nie v každej rodine sú k dispozícii dve autá, že sa mama môže cez deň zbaliť a odviesť aj s kočíkom na Sihoť. A keďže hneď vedľa je malé detské ihrisko, bolo by to ideálne, ale vieme, že tieto veci stoja a padajú na financiách."

Odkaz na vizualizáciu zasielame na Mestský úrad v Nitre ako inšpiráciu v prípade, že sa mesto podujme upraviť okolie jazierka.


Video-vizualizácia




Zdroj: Nitralive.sk