Nitru zasiahlo v noci výdatné sneženie, ktoré pretrvalo počas celého dňa. Aktuálna je teda opäť dlhodobo zaujímavá a citlivá téma zimnej údržby mesta. Len dodám, že Mesto Nitra nie je jediným správcom komunikácií v Nitre. K tejto téme máme článok Správa a údržba pozemných komunikácii na území mesta Nitra

Dnes mesto zriadilo špeciálny mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., na ktorý môžu obyvatelia mesta nahlasovať podnety týkajúce sa zimnej údržby. Rovnako je dispozícii aj horúca linka. V pracovnej dobe môžu obyvatelia volať alebo poslať SMS na 037 6550346 a to v čase od 7:30 do 15:30 hod. Mimo pracovnú dobu môžu volať na telefónne číslo 00914352806.

Dnešným dňom mesto v spolupráci s Úradom práce zapojilo 52 aktivačných pracovníkov. V uliciach sú aj pracovníci Strediska mestských služieb, ktorí sa bežne zimnej údržbe nevenujú. Nasadení sú na údržbu chodníkov a priechodov pre chodcov. V uliciach je celkovo 20 kusov techniky - 3 malé sypače, 2 veľké a 15 externých odhŕňačov.