11 nových autobusov je k dispozícii cestujúcim v Nitrianskom samosprávnom kraji. Tri už vozia cestujúcich v okolí Komárna, Štúrova a Želiezoviec, štyri pribudli v okolí Levíc a Šiah a štyri nové autobusy sú zaradené do prevádzky aj v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Topoľčany. Všetky moderné autobusy prímestskej dopravy sú vybavené informačnými elektronickými tabulami a klimatizáciou.

Spoločnosť ARRIVA sa v zmluve s Nitrianskym samosprávnym krajom zaviazala, že počas 10 rokov zmodernizuje autobusy, vybaví ich klimatizáciou a WiFi pripojením, zníži ich vek a zvýši počet nízkopodlažných autobusov. „Naše záväzky plníme: priemerný vek autobusov prímestskej dopravy v Nitrianskom samosprávnom kraji klesol za posledné štyri roky pod osem rokov, viac ako polovica autobusov je klimatizovaná a vybavená bezplatným wifi pripojením. To všetko spolu s kultúrnym prostredím na zastávkach a staniciach prispieva k bezpečnejšiemu a pohodlnejšiemu cestovaniu,“ zdôraznil László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

Cestujúcim v okolí Komárna, Levíc, Štúrova a Želiezoviec sú od marca k dispozícii nové autobusy typu SOR C 10,5 s motorom IVECO Euro 6. Moderné autobusy majú kapacitu 41 miest na sedenie a 32 na státie. Nové autobusy ponúkajú cestujúcim bezplatné wifi pripojenie a v lete klimatizáciu. Autobusy už vozia cestujúcich na trasách Komárno – Hurbanovo – Pribeta, Štúrovo – Veľké Ludince, Želiezovce – Farná – Pohronský Ruskov, Levice – Žemberovce – Pukanec, Levice – Čajkov – Tlmače – Kozárovce, Levice – Starý Tekov – Tlmače, Šahy – Plášťovce – Ipeľské Úľany a ďalšie štyri na linkách Topoľčany – Solčany – Súlovce – Nitra, Topoľčany – Horné Obdokovce – Čermany, Vráble – Úľany nad Žitavou – Šurany – Nové Zámky, Nitra – Zbehy – Alekšince – Lukáčovce a Nitra – Alekšince – Lukáčovce.

„V súčasnej situácii naďalej prosíme cestujúcich o dodržiavanie bezpečnostných opatrení – nosenie ochranného rúška, prípadne šálu, šatky či inej vhodnej alternatívy. Zároveň cestujúcim odporúčame, aby v prostriedkoch verejnej dopravy dodržiavali dostatočný odstup a podľa možnosti nosili aj rukavice. Je to v záujme ochrany nielen seba, ale aj vodičov, ktorí sa denne stretávajú s desiatkami cestujúcich v prvej línii. Naši kolegovia v tejto neľahkej situácii neustále pracujú na zabezpečení dopravnej obslužnosti, za čo im všetkým patrí naše poďakovanie,“ zdôraznila Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Vzhľadom na zmeny v cestovných poriadkoch ARRIVA poskytuje aktuálne informácie na linke zákazníckej podpory +421 915 733 733, od 8.00 do 20.00 každý deň vrátane víkendov. Cestujúci majú možnosť získať aktuálne informácie aj online, a to po prihlásení sa na odber noviniek cez formulár na internetovej stránke www.arriva.sk/newsletter. Priamo na svoju e-mailovú adresu tak budú dostávať aktuálne informácie o cestovných poriadkoch, zmenách a obmedzeniach, novinkách a nových pracovných ponukách spoločností ARRIVA na Slovensku.



Zdroj: TS Arriva