Od pondelka 27. júla (pôvodne ohlásený termín bol 20. júla 2020) prebieha v nitrianskej mestskej časti Dražovce rekonštrukcia hlavnej cesty vedúcej priamo cez stred Dražoviec.

Slovenská správa ciest tu rekonštruuje Topoľčiansku ulicu. Oprava potrvá dva mesiace a bude mať tri etapy. Predpokladaná doba obchádzky je od 27. júla do 20. septembra.

V prvej etape, ktorá sa začne v pondelok, bude Slovenská správa ciest opravovať úsek cesty od mosta po Lidickú ulicu. Úsek bude kompletne uzatvorený. Táto oprava potrvá tri týždne.

V druhej fáze bude opravovaná cesta od Lidickej ulice až po kultúrny dom. Úsek bude kompletne uzatvorený. Táto fáza opráv potrvá päť týždňov.

V tretej etape sa opraví úsek od jednej kruhovej križovatky k druhej kruhovej križovatke vedúcej k priemyselnému parku. Tu pôjde o frézovanie a cesta bude s obmedzeniami prejazdná. „Tretia etapa je úprava krytu komunikácie, obrus plus nový asfalt, v úseku od novej okružnej križovatky E s cestou II/593 až pred novú okružnú križovatku G do priemyselného parku,“ upresnil Matúš Maruniak, vedúci odboru dopravy na nitrianskej radnici.

Obchádzky sú vyznačené prenosným dopravným značením. Opravovaná cesta nie je majetkom mesta, majiteľom je Slovenská republika a správcom Slovenská správa ciest.

Harmonogram prác

Harmonogram prác, Topoľčianska ulica, Nitra

Fotogaléria, 27. júl 2020

Rekonštrukcia Topoľčianska ulica Dražovce, Nitra Rekonštrukcia Topoľčianska ulica Dražovce, Nitra Rekonštrukcia Topoľčianska ulica Dražovce, Nitra Rekonštrukcia Topoľčianska ulica Dražovce, Nitra Rekonštrukcia Topoľčianska ulica Dražovce, Nitra



Zdroj: Mesto Nitra