Kúpa lístka v nitrianskej MHD cez esemesku bude výhodnejšia ako doteraz. Poslanci rozhodli, že cena sa zníži z doterajších 90 na 80 centov. K zníženiu ceny príde od zajtra.

"Lístok cez SMS bude stáť po novom rovnako ako lístok kúpený u vodiča. Je to skvelý počin, ktorý uľahčí cestovanie a zatraktívni mestskú hromadnú dopravu v Nitre. K tomuto kroku sme pristúpili, aby sme ľudí motivovali vo vyššej miere nakupovať lístky cez esemesku. Vodiči tak budú zdržiavaní kratšie a jazda autobusom bude logicky plynulejšia a rýchlejšia. A zároveň je to aj spôsob, ako spraviť MHD bezpečnejšiu v čase pandémie," povedal primátor Nitry Marek Hattas.

Cestujúci nitrianskou MHD dostanú aj ďalší bonus. Pasažieri, ktorí si zakúpia lístok cez esemesku, sa môžu voziť o desať minút navyše. „Čas platnosti SMS lístka sa zvyšuje zo 60 na 70 minút. Toto je ďalší spôsob, ako ľudí motivovať na kúpu SMS lístka, pretože klasický lístok kúpený u vodiča platí naďalej iba 60 minút,“ povedal Ivan Janček, referent pre mobilitu a MHD z nitrianskej radnice.

Oba tieto kroky majú obyvateľov presvedčiť na častejšie využívanie mestskej autobusovej dopravy. Okrem časovej a ekonomickej výhodnosti má SMS lístok aj ďalšiu významnú výhodu: počas pretrvávajúcej pandémie je nakupovanie cez SMS bezpečnejšie.



Zdroj: Tomáš Holúbek, hovorca Nitry