Pre užívateľov systému zdieľaných bicyklov arriva bike pripravila ARRIVA počas Európskeho týždňa mobility možnosť získať 60 minút jazdy zdarma. Každý registrovaný existujúci aj nový užívateľ tak môže prispieť k čistejšej doprave a lepšiemu životnému prostrediu, a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie.

Témou Európskeho týždňa mobility 2020 je Čistejšia doprava pre všetkých! Jej cieľom je zdôrazniť dôležitosť dostupnosti dopravy a motivovať jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, a tak prispieť k zlepšeniu kvality ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

ARRIVA podporuje Európsky týždeň mobility každý rok vo všetkých krajoch, v ktorých pôsobí a zabezpečuje služby verejnej dopravy a bikesharingu. „Dopravné zápchy a zvýšené emisie CO₂ sú jasným signálom k motivovaniu občanov, aby presadli z áut do autobusov verejnej dopravy napríklad aj v kombinácii s jazdou na bicykli či chôdzou, ktorá prináša pozitívny efekt nielen na naše ovzdušie, ale aj na naše zdravie. ARRIVA vyzýva cestujúcich, aby sa zapojili a cestovali verejnou dopravou alebo inými udržateľnými spôsobmi dopravy a prispeli tak k čistejšiemu životnému prostrediu pre všetkých,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

„Zdieľané bicykle arriva bike sa v meste Nitra tešia obľube obyvateľov a návštevníkov už štvrtú sezónu. Pre všetkých sme počas Európskeho týždňa mobility pripravili možnosť využiť 60 minút zadarmo. Zadaním kódu mobiweek v užívateľskom konte aplikácie arriva bike alebo nextbike je užívateľovi sprístupnená jazda na jednu hodinu zdarma, voľné minúty môžu cyklisti využiť kedykoľvek počas Európskeho týždňa mobility, a to až do vyčerpania 60 minút zdarma,“ povedala Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Informácie o zdieľaných bicykloch, podmienkach a uplatnení kupónu získajú zákazníci na webovej stránke, prostredníctvom e-mailu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na linke Zákazníckej podpory +421 915 244 244 od pondelka do nedele, a to aj počas sviatkov či víkendov, v čase od 8:00 do 20:00 hod.