Dominika Jagelková umeleckým menom Donna Bucks sa venuje dj-ingu od roku 2014. Jej prvé oficiálne dj hranie bolo na akcii s názvom Oxygen, ktoré sa v tedy konalo na agrokomplexe v Nitre. Donne položíme zopár otázok aby sme ju spoznali trochu lepšie.

Ahoj Donna, prezraď nám ako sa máš a kde sa momentálne nachádzáš?

Ahojte, mám sa veľmi dobre a momentálne som v USA.

Aktívne sa venuješ hudbe a DJingu, pamätáš si ten životný zlom, kedy si zistila, že to je to čo chceš a to čo ťa napĺňa?

Áno pamätám si to ako by to bolo včera. Pracovala som v Nitre ako čašníčka v jednom clube, kde som mala stále možnosť z ďialky pozorovať DJov. Jedného dňa som si objednala snáď vtedy najdrahšiu DJskú konzolu a doma som sa sama učila hrať. Samozrejme to bolo totálne zlé, ale kedže hudobný sluch je základ, išlo to čím ďalej, tým lepšie. Aj moje prvé hranie stálo za nič no bola to láska na prvý pohľad a hneď som vedela že toto je to čo chcem robiť už navždy.

Akému štýlu hudby sa venuješ, produkuješ hudbu?

Nazvem to tak aby tomu viac ľudí rozumelo, že sa venujem houseovej hudbe. Konkrétne môj najobľúbenejší subžáner je afro house, organic house a downtempo. Popravde čo sa týka Slovenska je trochu nemožné presadiť sa tam týmto žánrom no verím, že časom to príde aj k nám. Produkcii som sa začala venovať minulý rok a pred nedávnom vyšiel môj track s názvom "Ameno Sole" na WIRED labely. Tento label vlastní môj kamárat Enzo Siffredi, ktorý ho založil v roku 2010 v UK. Samozrejme nekončím a pracujem na ďalších nových projektoch. Ďalší track výjde čoskoro na talianskom labely SWITCH CLUBBING, kde som spojila moju hudbu so speváčkou z Keni.

V akých krajinách okrem Slovenska si mala možnosť už hrať?

Zo začiatku som bola čisto len na Slovensku a v Česku, no potom som začala cestovať a tým som si otvorila bránu do sveta nových príležitostí. Hrala som v Rakúsku, Anglicku, Nemecku, Srbsku, v Španielsku na Ibize, taktiež v Taliansku. Za tie najlepšie príležitosti určite považujem Mexico - Tulum, USA - Miami a Maledivy.

Donna Bucks

Prezraď nám aký je tvoj DJský sen?

Aby som bola úprimná mojím najväčším snom je hrať na tých najväčších akciách vo svete a aby ma malo možnosť spoznať čo najviac ľudí. Ja si myslím že to je sen každého DJa.

Čo by si na záver poradila nováčikom DJom?

Určite to, aby sa nikdy - nikdy nevzdávali a išli si hrdo za svojím snom. Nie je to ľahká cesta, je to dlhá trať na celý život. Stále sa učíš nové veci, stále padáš na zem a stále sa dvíhaš silňejší. Jediná cesta ako sa presadiť aj vo svete nie len na domácej scéne, je produkovať hudbu. Ak máš možnosť prihlás sa na najeký producentský kurz, alebo ak si samouk, na youtube je veľa možností.

Pre čitateľov prikladáme ukážku Donny z Mexika:



A jej nový track Ameno Sole