Špičkové európske inscenácie a zaujímavé diela z uplynulej sezóny na Slovensku môžete vidieť v hlavnom programe 23. ročníka Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, ktorý sa koná od 26. septembra do 1. októbra 2014.

Pýtajte sa s nami Načo umenie? Aký význam má umenie v živote človeka i spoločnosti, aké postavenie mu dnes prisudzujeme, ako a čím nás môže zaujať, aké podoby nadobúda?

Divadelná Nitra 2014 banner


Stretnite sa s významnými zahraničnými umelcami, ktorí prijali pozvanie na Divadelnú Nitru 2014: Herbert Fritsch, Béla Pintér, Pieter De Buysser, Hans Op de Beeck, Janez Janša, Iztok Kovač, Jan Mikulášek a ďalší. Spoznajte diela režisérov inscenácií, ktoré sme vybrali zo Slovenska – Jána Luterána, Michala Vajdičku, Martina Čičváka, Romana Poláka, Agnieszky Olsten.

Vyberte sa na námestie alebo do Synagógy na Festival Plus: Ondreja Spišáka či Terezu Ondrovú a Petra Šavela. Cestujte s nami do Žiliny na Viliama Dočolomanského. Najnovšie inscenácie Vám ponúkne Šimon Spišák a Marek Piaček. A na ulici cestou do divadla stretnete diela mnohých zaujímavých výtvarníkov a hudobníkov. A napokon – zdieľajte s nami iniciatívu Deň bez umenia.

Predstavenia Hlavného programu aj Festivalu Plus, jedinečné diskusie a bohatý Sprievodný program na mnohých miestach Nitry – to je Divadelná Nitra 2014.

Rezervujte si čas od 26. septembra do 1. októbra 2014. Viac o programe sa dozviete na www.nitrafest.sk

Online predaj vstupeniek sa začína už tento o týždeň – 1. augusta 2014. Čakajú Vás skutočné divadelné lahôdky a tiež výhodné zľavy pre divadelných fanúšikov, profesionálov, študentov a seniorov. Ak sa po 1. 8. 2014 zaregistrujete na www.nitrafest.sk/registration, môžeme Vám rezervovať aj ubytovanie za festivalové ceny.

Program - kliknutím na plagát otvoríte program v PDF súbore

Divadelná Nitra 2014 - program


Zdroj: TS Divadelná Nitra