Pozvánka do vínnej uličky na ochutnávku ružových vín dňa 20. a 27. augusta 2011 od 17:00

V sobotu 20. augusta sa na Vínnej uličke pred Stredovekou Tavernou uskutoční ochutnávka ružových vín z Nitrianskeho kraja. Nitrianska vínna cesta na nej predstaví 18 druhov ružových vín od 13 výrobcov. V tomto počte budú zastúpené vína z odrôd Cabernet Sauvignon, Frankovka Modrá, Rulandské modré, Svätovavrinecké, Merlot, Zweigeltrebe a jedno ružové cuvée. Medzi výrobcami budú aj známe mená ako VVD Dvory nad Žitavou, Vinanza Vráble, Vinidi, Chateau Topoľčianky, PD Mojmírovce ale aj firma Strekov 1075, patriaca k výrobcom najkvalitnejších slovenských vín.

Ochutnávka začne o 17.00 hod. a ružovým vínam bude patriť celá Mlynská ulička. Na uličke sa vína budú opäť ochutnávať prostredníctvom vínnej kupónovej karty, no pri ružových vínach sa bude dať posedieť aj v Stredovekej Taverne, Café Daniela či pripravovanej Čajovni Epikure. Dobrú náladu bude vytvárať aj hudobná skupina Egon Group.

O týždeň na to, v sobotu 27. augusta o 17.00 sa v Mlynskej uličke predstavia vína zo Strekovského vinohradníckeho rajónu. Vínam budú patriť aj všetky augustové a septembrové piatky, kedy sa v uličke budú prezentovať najobľúbenejšie vína z predchádzajúcich ochutnávok.

Pozrite si tiež...

Po prvý raz vyrástla v Nitre Vínna ulička

Prezentácia kvalitných vín v Stredovekej taverne

Vínna ulička - ochutnávka vín, 5.8.



Vínna ulička 20. a 27. august 2011 plagát

Zdroj: Agentúra EPS, Nitralive.sk