2. októbra 2011 zorganizovala Nitrianska komunitná nadácia v priestoroch OC Centro Nitra hru „živé“ Človeče, nehnevaj sa

2. októbra 2011 zorganizovala Nitrianska komunitná nadácia v priestoroch OC Centro Nitra hru „živé“ Človeče, nehnevaj sa. Podujatie bolo venované deťom, ktoré spolupracovali na 5. ročníku programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. Počas troch hodín sa odohralo 6 hier a na hracej ploche sa vystriedalo 90 hráčov. Hráči mohli súťažiť za 4 tímy: Nitrianska komunitná nadácia, Centro Nitra, Tralaškola + špeciálna škola a Srdiečko.

Na programe spolupracovali nadané deti z nitrianskej Tralaškoly a ich nemenej nadaní kamaráti – deti s autizmom so Špeciálnej ZŠ internátnej a praktickej školy, Červeňova 42, Nitra – Čermáň. Všetky deti získali za svoju neoceniteľnú pomoc a osobný prínos hodnotné darčekové balíčky od firmy Parfems.sk a Martinus.sk. Deti maľovali výtvarné objekty, figúrky, symbol programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. OC Centro Nitra podporilo vďaka svojej adoptovanej figúrke Centráčik neformálnu skupinu Srdiečko, ktorá sa stará o hendikepované deti. Marketingová koordinátorka OC Centro Nitra Simona Užovičová osobne odovzdala darčeky aj týmto výnimočným deťom. „Ďakujem rodičom hendikepovaných detí, že ich priviedli a že s nami strávili toto krásne popoludnie. Bol to veľmi milý zážitok, pretože tieto deti dávajú radosť bezprostredne. Dúfame, že si živé človeče v budúcnosti zopakujeme. Ďakujem aj všetkým partnerom, ktorí sa pričinili o túto akciu,“ povedala Simona Užovičová.

Podujatie bolo spestrené vystúpeniami nadaných hendikepovaných chlapcov speváka Mária Plešku a harmonikára Juraja Stodolu. Okrem nich sa prezentovala aj Akadémia tanca s ukážkou spoločenských i hip-hop tancov. Deti mali možnosť počas celého podujatia získať balónik v tvare srdiečka či nechať si pomaľovať tvár srdiečkami.

Počas hry Človeče, nehnevaj sa, sa nikto nehneval. Všetci hrali v duchu hesla: Aby ľudia ľuďom pomáhali. „Veríme, že aj v budúcom roku si budeme môcť zahrať živé človeče. Budeme však musieť nájsť viac partnerov, ktorí zdieľajú myšlienku nášho programu. Okrem toho, že získajú umelecký predmet, podporia dobrú vec a ich spoločenská hodnota stúpne. Aj to sú pozitíva zapojenia sa do programu Aby ľudia ľuďom pomáhali,“ prezradila Ľubica Lachká, správkyňa Nitrianskej komunitnej nadácie.

Fotogaléria

Zdroj: Nitrianska Komunitná Nadácia