Spevák, muzikant a skladateľ, ktorý je na hudobnej scéne od roku 1981 a zožal množstvo úspechov so sólovými i skupinovými albumami, rozospieva opäť po dlhšom čase Nitranov.

Janek Ledecký zožal svoje prvé úspechy ako frontman skupiny Žentour. Debutový album Žentour 001 vyšiel v roku 1987 a priniesol skupine slávu aj vďaka hitu “Utajený světadíl”. V tom istom roku získala kapela prestížne ocenenie Bratislavskej lýry za pieseň “Promilujem celou noc”. Skupina obsadila tiež prvé priečky hudobných hitparád s nesmrteľným hitom “Proklínám“.

V roku 1992 sa Janek Ledecký vydal na sólovú dráhu. Už jeho prvý album “Na ptáky jsme krátký” zožal obrovský úspech a vypredal počas turné pražskú Lucernu. Janek získal v roku 1997 cenu českej Grammy. Nasledujúce roky pokračoval nielen ako sólový spevák a hudobník, ale aj ako muzikálový herec.

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí muzikál Hamlet, ku ktorému napísal námet. Obrovský záujem vzbudil nielen na domácej pôde, ale aj v zahraničí, kde sa niekoľkokrát odohral.

Už 8. októbra o 20:30 hod. si spoločne zaspievame v Nájomnej jednotke 210 Ledeckého hity, ktoré sú nezabudnuteľnou súčasťou česko-slovenskej hudobnej scény. Vstupenky zakúpite v sieti MaxiTicket a v nitrianskom Music a Cafe.



Zdroj: TS