Exkurzia od monarchie až po súčasnosť v podobe pohľadníc a fotografií starej Nitry sa už po štvrtýkrát uskutoční vo Fotogalérii Trafačka. Tradične, v predvečer Cyrilo-metodských slávností vo štvrtok 3.júla 2014 o 18:00 otvoríme výstavu vernisážou, na ktorú Vás srdečne pozývame.

Panelová súčasť výstavy bude prístupná 4.-6. júla počas osláv na pešej zóne pred Galéria Akcent, obchodík s umením. Po slávnostiach sa presunie na dvor Trafačky. Niekoľko pohľadníc a fotografií bude nainštalovaných na Kupeckej ulici pred obchodom FUMA- design v kocke. Tohtoročným oživením je interaktívna inštalácia piatich starých fotografií pred historickými budovami na pešej zóne s názvom Včera a dnes. Počas slávností nájdete na piatich miestach pešej zóny stojany s fotografiami, zachytávajúcimi minulý stav budov. Návštevníci budú mať k dispozícii mapku s vyznačenými miestami.

Výstava vznikla vďaka podpore: Klub priateľov starej Nitry, Mesto Nitra, Nitrianska organizácia cestovného ruchu, firma Campri, firma Lemont, Vinotéka u Baretku.


Zdroj: TS