Len málokedy platí, že to, čo bolo hitom v minulosti, dokáže splniť nároky ľudí aj v súčasnosti. V oblasti bývania to platí možno ešte viac ako inde. Preto je dobré, ak sa aj do revitalizácie starších bytových domov pustí niekto, kto má dostatok skúseností. Niekto, kto vie vytvoriť moderný domov s pridanou hodnotou. A presne to sa podarilo spoločnosti púpava development, s.r.o., v projekte Nový Lipník v Tlmačoch.

Ponuka bývania sa prispôsobuje modernému životnému štýlu
Ešte pred pár desaťročiami sa žilo inak. Život rodiny sa sústreďoval v kuchyni, odkiaľ žena takmer nevystrčila nos. Obývačka bola určená predovšetkým pre návštevy a na sviatky, sprcha či kúpeľ boli záležitosťou soboty a bielizeň sa sušila na naťahaných šnúrach pred bytovým domom. Ani nevadilo, ak bytový dom nemal výťah.
Dnes sa srdcom väčšiny domácností stala obývačka prepojená s kuchynskou časťou, ktorá poskytuje dostatok priestoru pre každého z členov rodiny a kde môžeme byť všetci spolu. Sprchujeme sa denne. Bielizeň sušíme v sušičke a balkón pri byte využívame ako rozšírenie obytného priestoru, na príjemné posedenie pri kávičke alebo vytvorenie minizáhradky aj v prostredí bytovky. Sme pohodlnejší ako v minulosti. Presne tieto trendy reflektuje aj revitalizácia a modernizácia troch nízkopodlažných bytových domov v projekte Nový Lipník v Tlmačoch. V každom vznikne 32 moderných bytov, každý byt bude mať balkón. A určite poteší pohodlný výťah v každom dome.
Nový Lipník v Tlmačoch
Praktické byty pre mladých aj rodinu
Byty v projekte Nový Lipník sú tvorené pre potreby súčasných mladých ľudí. Preto sa vyznačujú modernými praktickými dispozíciami s otvoreným priestorom obývacej izby spojenej s kuchyňou a jedálenskou časťou. Praktické je aj riešenie kúpeľne a toalety – v každom z bytov, dokonca aj v tých najmenších, je toaleta samostatná, s hygienickým umývadlom, čo určite oceníte najmä vtedy, ak budete bývať v byte viacerí. Ku každému z bytov patrí aj pivničná kobka a balkón, dostatočne veľký na umiestnenie balkónového sedenia. Projekt Nový Lipník tak jednoznačne ponúka najmodernejšie bývanie v lokalite a záujemcovia si môžu vyberať z ponuky 1-izbových, 2-izbových alebo 3-izbových bytov.
Nový Lipník v Tlmačoch
Začiatok bývania vo vlastnom bez zbytočných starostí
To, čo mnohých odrádza od kúpy novostavby, je stav takzvaného holobytu, kedy sa byty predávajú v stave iba holých stien, ešte neobývateľné. Chýbajú dvere, vybavenie kúpeľne, na podlahách je iba holý betón. A dostať taký byt do obývateľného stavu vyžaduje ešte nemálo času a – povedzme si pravdu – aj peňazí. V projekte Nový Lipník je tomu inak. Cieľom projektu je, aby mladí ľudia mohli začať bývať vo svojom čo najskôr po kúpe. Preto byty v tomto projekte sú v predaji už v štandarde, čo znamená, že sú dokončené aj s obkladmi, dlažbou, sanitou v kúpeľni a na WC, dokonca aj s parketami a interiérovými dverami. Stačí si priniesť vlastný nábytok a môžete si užívať svoj nový domov.
Nový Lipník v Tlmačoch
Výhody známej lokality
Moderné bývanie v projekte Nový Lipník osloví najmä mladé rodiny, či mladých ľudí, ktorí hľadajú svoj nový domov vo vidieckej atmosfére, v obklopení zelene, ďalej od ruchu veľkomesta, no v pohodlnom dosahu kompletnej občianskej vybavenosti doslova pod oknami. Lokalita sa vyznačuje stabilizovanou výstavbou, takže nehrozí, že by v budúcnosti bol v okolí bytových domov silný stavebný ruch. Avšak do potravín, školy, škôlky či reštaurácie sa dostanete peši za pár minút. Samotné Tlmače sa nachádzajú na juhozápadnom okraji Štiavnických vrchov a preteká nimi rieka Hron s vodnou nádržou neďaleko mesta. To dáva množstvo možností pre aktívne trávenie voľného času v meste, ale aj pri športových aktivitách v horách aj na vode. Celkom v súlade so súčasnými trendami životného štýlu mladých rodín.

Viac informácií o projekte na http://www.novylipnik.sk