Nitra: Cesty I. a II. triedy sú posypané, III. triedy zatiaľ zasnežené

Cesty prvej a druhej triedy sú v okresoch Nitra a Zlaté Moravce posypané. Cestári v súčasnosti začínajú posypávať cesty tretej triedy, na ktorých je napadnutý čerstvý sneh. Ako agentúru SITA informoval dispečer Regionálnej správy a údržby ciest Nitra, ujazdený sneh namŕza, vodiči si preto musia dávať pozor, všetky cesty sú však zjazdné. V kopcovitých terénoch to môže kĺzať aj na cestách prvej a druhej triedy, autá by mali dodržiavať primerané odstupy, aby vedeli včas reagovať. V Nitre je momentálne nasadených šesť posypových vozidiel a dva traktory, v Zlatých Moravciach štyri, a vo Vrábľoch tiež štyri. Na zimu má regionálna správa ciest celkovo pripravených 1 500 ton soli a 5 000 ton drte, z techniky je to dvadsaťjeden sypačov, osem traktorov, jedna fréza, jeden gréder a sedem nakladačov.

Polícia v Nitrianskom kraji zvýšený počet dopravných nehôd pre počasie neeviduje, od rána ich bolo päť. V okrese Nitra sa stali dve nehody, v okrese Nové Zámky jedna, v Leviciach dve. Išlo však len o ľahké nehody, škodové udalosti z toho boli dve. Agentúru SITA o tom informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Upozornenie

Jav: Poľadovica
Stupeň: 1. stupeň
Trvanie javu: 03.12.2010 od 11:07 do 16:00
Výstraha:
V okresoch Nitra, Levice, Nové Zámky, Komárno
sa OJEDINELE očakáva tvorba poľadovice.

Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Predpoveď počasia na dnes, 3.12.2010

Veľká oblačnosť až zamračené a sneženie alebo dážď so snehom, vo východnej polovici Podunajskej nížiny aj dážď. Len ojedinele mrznúce zrážky. Najvyššia denná teplota -3 až +2 st.
Prevažne severný vietor vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), k večeru vietor na juhozápade zosilnie.

Grafická predpoveď počasia na ďaľšie dni

Predpoveď počasia Nitra

Zdroj: SITA, SHMÚ