Mesto vypísalo výberové konanie, v ktorom chce nájsť človeka vhodného na prácu s komunitami. Ambasádor bude dohliadať nad verejným poriadkom hlavne v mestských častiach Krškany a Dražovce. Záujemcovia sa môžu hlásiť do polovice augusta.

Náplňou práce ambasádora bude hlavne riešenie spolužitia väčšiny s menšinou. Vhodný kandidát na túto prácu preto musí mať prehľad o aktuálnych problémoch daných lokalít. Musí tiež prichádzať s vlastnými nápadmi, ako problémy vyriešiť.

Mesto chce, aby sa ambasádor aktívne podieľal aj na dlhodobej stratégií a vízii práce v problémových lokalitách Nitry. V komunitách má ambasádor pôsobiť tak, aby sa tu zvýšila nielen bezpečnosť, ale aj vzdelanostná úroveň a aby sa zlepšil prístup k vzdelaniu a k príprave na povolanie. To všetko má dosiahnuť, že členovia dnes vylúčených komunít sa ľahšie uplatnia na pracovnom trhu, čo v konečnom dôsledku povedie k lepšiemu spolunažívaniu a k odstraňovaniu napätia v mestských častiach Nitry.

Okrem samozrejmostí, ktoré by mal mať každý mestský zamestnanec, samospráva od adeptov na túto pozíciu vyžaduje aj empatiu či cit pre spravodlivosť. Výhodu majú tí uchádzači o prácu, ktorí už majú skúsenosti s rómskou problematikou.

Ambasádor zarobí na zamestnanecký pomer najmenej 1 500 eur.

Možnosť prihlásiť sa na túto pozíciu je otvorená do polovice augusta. Žiadosti aj s potrebnými dokladmi treba zaslať na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Všetky informácie o voľnom pracovnom mieste nájdete tu: www.nitra.sk/zobraz/obsah/31466