Mesto Nitra dalo odstrániť reklamné hodiny na križovatke pri tržnici, pokračuje tak v odstraňovaní čiernych reklamných stavieb. Doteraz najznámejšou medializovanou odstránenou stavbou bol bigboard na Chrenovskej ulici. Hodiny patrili spoločnosti J. C. DECAUX Slovakia, s.r.o., ktorá hodiny odmietala odstrániť. V piatok ich však napokon odviezli.

Eseročka J. C. DECAUX Slovakia mala hodiny na pozemkoch mesta Nitra umiestnené ako dočasnú stavbu s povolením do 30. 1. 2018. Keďže firma ich neodpratala, mesto podalo žalobu na vypratanie nehnuteľnosti. O žalobe súdy doteraz právoplatne nerozhodli, no firma medzičasom hodiny v piatok odstránila. Na mestskom pozemku stáli sedemnásť rokov. Firma žiadala mesto o povolenie na umiestnenie ďalších kusov rovnakých hodín na území Nitry. Keďže mesto bojuje proti zvyšovaniu reklamného smogu v Nitre, radnica s umiestnením takýchto stavieb ešte v roku 2015 nesúhlasila. Mesto preto nepredĺžilo ani dobu na umiestnenie hodín na pri tržnici," informoval hovorca Nitry Tomáš Holúbek na FB profile mesta.

Ak obyvatelia prejavia záujem o hodiny, mesto bude uvažovať o umiestnení vlastných pouličných hodín v tejto lokalite, nepôjde však o hodiny reklamné.

Mesto Nitra dalo odstrániť hodiny na križovatke pri tržnici



Zdroj: FB Mesto Nitra