Primátor Nitry zarába mesačne v hrubom spolu 4662€. Od jeho nástupu bolo vytvorených niekoľko pozícií, o ktorých sme informovali.

Martin Horák nastúpil ako vedúci odboru inovácií, transparentného riadenia a klientskej spokojnosti s nástupným platom 1750€ v hrubom. V novembri 2019 nastúpil ako dočasná náhrada na pozíciu prednostu, z ktorej odišiel Ján Odzgan. Horák aktuálne poberá plat 2330€ mesačne. Odzgán poberal plat 2600€. Výberové konanie na vedúceho odboru inovácií vtedy kritizoval poslanec Štefan Štefek. Podľa neho neprebehlo celkom transparentne. Inzerát bol zverejnený 18. decembra 2018 s lehotou doručenia žiadostí do 27. decembra 2018.

Od decembra 2018 pracuje na Mestskom úrade v Nitre aj Henrich Varga na pozícii poradcu a odborného konzultanta pre komunikáciu. Od januára 2019 zarábal 2385€ v hrubom. Aktuálny plat mi mesto odmietlo prezradiť. Podľa zákona tak urobiť nemusí, Varga nie je vedúcim pracovníkom. Prečo má radnica potrebu platy tajiť mi nie je známe.

V januári 2020 prijala radnica nového zamestnanca na pozíciu referent – projektový manažér. Inzerát na pozíciu bol zverejnený neštandardne len na webstránke mesta a to v sekcii Zamestnanie. Text už bol stiahnutý. Uverejnený bol v čase od 22. mája 2019 do 10. júna 2019. Úspešným sa stal uchádzač Ivan Janček, ktorý kandidoval pod Hattasom a je zakladateľom a predsedom OZ Rozbicyklujme Nitru. Je tiež členom Komisie pre mestskú mobilitu. Inzerovaný plat bol minimálne 1013€ v hrubom ako základná položka + odmeny. Náplň práce: "Projektový manažér – junior sa podieľa na príprave, implementácii, koordinácii a riadení projektov financovaných z externých dotačných zdrojov ministerstiev, dotačných programov nadácií, fondov a Európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF), pravidelne monitoruje vyhlásené výzvy z uvedených zdrojov, poskytuje súčinnosť a asistenciu projektovým manažérom referátu projektového riadenia pri koordinácii a realizácii projektových aktivít EŠIF ako príprava žiadosti o nenávratný finančný príspevok (ŽoNFP) a jej povinných príloh, pripravuje podklady pre verejné obstarávanie, pripravuje podklady pri implementácii ŽoNFP. Podiela sa na príprave a implementácii interných projektov Mestského úradu v Nitre."

Dodatok na záver: zaujímavým faktom je, že všetky menované nové pozície na radnici boli obsadené osobami blízkymi primátorovi. Či je to dobré, alebo zlé, nechám na čitateľoch. Tak isto nechám na vašej úvahe, či sú tieto nové pozície potrebné - doteraz mesto fungovalo aj bez nich. Ročne sa jedná o výdavky vo výške vyše 65-tisíc € v hrubom.



Zdroj: Nitralive.sk