Nitralive: Ahoj Dúhalka, ty si známa ako detská speváčka, pre tých, ktorí ťa nepoznajú, prezraď niečo o sebe.

D: Ahoj Nitralive, pozdravujem všetkých tvojich sledovateľov, čitateľov a prispievateľov. Tí, ktorí ma nepoznajú som Dúhalka – spievam pesničky pre deti, koncertujem, mnohí ma poznajú z YouTube, alebo z detských TV, kde som napríklad tento rok premiérovala svoj seriál pre deti s názvom Sníček a Dúhalka.


Nitralive: ako prežívaš "korona" obdobie? určite aj teba zasiahlo.

D: Korona sa ma veľmi dotkla, pretože je to niečo nové, čo nám v podstate naháňa strach. Najhorší je asi ten pocit neistoty, keď vlastne nevieme či nie sme nakazení. Musím sa ale priznať, že dodržiavam všetky nariadenia a sama som v tomto smere veľmi zásadová a opatrná. No a čo sa týka našej práce – veľké množstvo koncertov sa zrušilo, čiže sme sa s deťmi nemohli vidieť naživo, čo ma veľmi mrzí, ale zastávam názor, že v tejto chvíli je na prvom mieste bezpečnosť a zdravie. Má to však aj jedno pozitívum – na jar som začala šiť rúška a tak som sa už celkom dobre vyskillovala v ručných prácach.


Nitralive: čomu sa venuje, keď nespievaš pre deti?

D: Keď nespievam pre deti, väčšinou som vo svojej práce – pracujem ako učiteľka v MŠ v Nitre. Túto prácu milujem. Nám skvelé deti a ešte lepšie kolegynky. Som na všetkých veľmi hrdá ako krásne zvládajú toto náročné obdobie. No a po práci sa venujem svojej rodinke, manželovi Paľkovi, ktorý tento rok vydal knihu o známom Nitranovi – Jožkovi Stümpelovi s názvom Posledný mohykán, a najviac ma zamestnáva môj synček Adam, ktorý je už veľký škôlkar a robí mi obrovskú radosť.


Nitralive: aké sú tvoje najbližšie plány? Pripravuješ nové pesničky pre deti?

D: Napriek tomu, že sa blížia sviatky a práve sme na trh uviedli nádhernú knihu o Dúhalke, ktorú napísala naša kreatívna producentka Kristína Tráčová a ilustroval ju Miroslav Čirka, máme nové CD a DVD zo seriálu pre deti spolu s Hugom Sníčkom, tak práve dokončujeme skladby na nové CD. Bude to druhý sólový album Dúhalky a nájdete na ňom už teraz úspešné skladby Loďky, Do škôlky, Šťastné dieťa, Maškrtko ale aj našu vianočnú novinku VIANOCE MILUJEME.


Nitralive: Chodievaš spievať aj pre deti do škôlok, škôl?

D: Za bežného režimu áno, teraz to však nie je možné. Teším sa na deň, kedy bude zas všetko ako predtým.


Nitralive: spoznávajú ťa deti v civilnom živote?

D: To je super otázka – niekedy sa mi stane, že sa na mňa deti dlho pozerajú – nevedia ma bez kostýmu zaradiť, čo býva veľmi vtipné. Paradoxom je, že ma skôr spoznávajú rodičia – napríklad asi pred mesiacom som bola v potravinách a rodičia ma prosili o fotku pre svoje dieťatko, ktoré zostalo, nechcelo ísť s nimi na nákup. Takže mi to hneď okomentovali s tým, že majú motiváciu pre dcérku, aby nabudúce išla s nimi.

Raz sa stalo mojej susedke, že ju zastavili neznámi ľudia pretože spoznali jej auto, ktoré sa mihlo v našom videoklipe Semafór. Vysvetlili, že podľa auta by mala poznať Dúhalku a že ich syn Dúhalku miluje. Pýtali sa jej na miesto, kde sa natáčal videoklip. Neskôr sa na ulicu prišli pozrieť a dokonca sme sa tam náhodne stretli, takže stávajú sa aj takéto úsmevné príhody.


Nitralive: chcela by si niečo odkázať deťom, rodičom - našim čitateľom?

D: Milí moji, prajem vám, aby ste mali veľa síl v tejto ťažkej dobe. Prajem veľa zdravia a aj keď stále nosíme rúška, nezabudnite sa pod nimi usmievať. Prajem vám aby ste mali čarovné Vianoce a ak veríte na zázraky, určite sa vám splní aspoň jeden malý tajný sen. Ja zázraky robiť neviem, iba dobré skutky. A každý deň aspoň jeden urobím, tak skúste aj vy, deti a rodičia a urobme svet okolo seba krajším.

Prajem šťastné a veselé Vianoce. Vaša Dúhalka.

SÚŤAŽ o DVD, CD a knižku prebieha na našej FB stránke