V novootvorenom nákupnom centre OD PRIOR na Štefánikovej triede v Nitre otvoril reťazec KiK už svoju stú predajňu v rámci Slovenska. Pri tejto príležitosti zároveň finančne podporil nákup sto monitorov dychu na neonatologické oddelenia nemocníc prioritne v Nitrianskom samosprávnom kraji a ďalších nemocníc na Slovensku v rámci projektu „Mamička dýcham“, ktorý zastrešuje Nadácia Križovatka.

Od roku 2008, kedy bola na Slovensku otvorená prvá pobočka KiK, prešla spoločnosť dlhou cestou. „Sme hrdí na to, že sa nám pred pár dňami podarilo otvoriť na Slovensku už stú predajňu. Veľká vďaka za tento významný míľnik patrí predovšetkým našim zamestnancom, bez ktorých by to nebolo možné. Vďaka okrem toho samozrejme patrí aj všetkým našim spokojným zákazníkom, ktorí sa k nám pravidelne vracajú,“ hovorí Martin Šatný, konateľ spoločnosti KiK pre Českú republiku a Slovensko.

100 predajní – 100 monitorov dychu pre slovenské nemocnice

KiK už roky podporuje aj charitatívne projekty. Medzi organizácie, ktorým KiK dlhodobo pomáha, patrí aj Nadácia Križovatka, ktorej cieľom je vybaviť všetky novorodenecké a neonatologické oddelenia slovenských nemocníc monitormi dychu. Tie sú účinným prostriedkom v boji proti SIDS, teda proti syndrómu náhleho úmrtia dojčiat. „Od roku 2019, kedy sme zbierku začali realizovať vo všetkých predajniach KiK, sme aj vďaka našim zákazníkom mohli venovať slovenským nemocniciam už 119 monitorov dychu. Pri príležitosti otvorenia 100. predajne sme sa ako spoločnosť rozhodli darovať organizácii ďalších 100 takýchto monitorov, ktoré doslova zachraňujú životy novonarodeným bábätkám,“ vysvetľuje Martin Šatný.

„Naša Nadácia Križovatka je mimovládna nezisková organizácia, ktorú sme založili v roku 2008 s cieľom pomáhať deťom ohrozeným tzv. Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat. Snažíme sa vybaviť všetky pôrodnícke a neonatologické oddelenia nemocníc na Slovensku monitormi dychu Babysense, ktoré mamičkám umožňujú kontrolu nad dýchaním svojho bábätka,“ hovorí Táňa Tomasch, riaditeľka Nadácie Križovatka s tým, že vďaka projektu "Mamička, dýcham", do ktorého sa zapojila aj spoločnosť.



Zdroj: Tlačová správa KiK