Cestujúcich prímestskou autobusovou dopravou v Nitrianskom samosprávnom kraji a mestskou hromadnou dopravou v jednotlivých mestách čakajú počas Európskeho týždňa mobility súťaže a benefity. ARRIVA pripravila súťaž o kredity na čipovú kartu v celkovej hodnote viac ako 2 500 eur. Stačí si dobiť čipovú kartu minimálne za 10 eur alebo kúpiť novú kartu s kreditom v tejto hodnote. Do súťaže sa môžu zapojiť aj žiaci základných škôl, vyhrať môžu výtvarné pomôcky pre svoju triedu.

Témou 20. ročníka Európskeho týždňa mobility 2021 je „Bezpečne a zdravo udržateľnou dopravou“. V súlade s tohtoročnou témou nadväzujúcou na celosvetovú situáciu zapríčinenú pandémiou reaguje na nevyhnutné opatrenia, ktoré prijali samosprávy aj dopravcovia s cieľom poskytovať bezpečnú a zdravú dopravu obyvateľom. Cieľom kampane je zdôrazniť dôležitosť dostupnosti dopravy a motivovať jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, a tak prispeli k zlepšeniu kvality ovzdušia a vytvoreniu z mestských častí príjemnejších miest pre život a prácu.

ARRIVA podporuje Európsky týždeň mobility každý rok vo všetkých krajoch, v ktorých pôsobí a zabezpečuje služby verejnej dopravy. „Naša spoločnosť nielen počas Európskeho týždňa mobility vyzýva k cestovaniu verejnou dopravou, ktorá v kombinácii s jazdou na bicykli či chôdzou môže výrazne prispieť k čistejšiemu životnému prostrediu. Cieľom spoločnosti ARRIVA na Slovensku je poskytovať pre objednávateľov a cestujúcich bezpečnú, modernú a trvalo udržateľnú službu v požadovanej kvalite, ktorá pozitívne vplýva na naše ovzdušie, ale aj na naše zdravie,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

„Cestujúci, ktorí si počas Európskeho týždňa mobility, od 16. do 22. septembra, dobijú na predajných miestach, v autobusoch ARRIVA či online cez e-shop čipovú kartu za minimálne 10 eur alebo si kúpia novú kartu s kreditom v tejto hodnote, budú automaticky zaradení do zlosovania o kredity v hodnote 30, 20, 10 a 5 eur. Kredity budú pripísané na čipové karty v celkovej hodnote viac ako 2 500 eur. Pre našich školopovinných cestujúcich je pripravená výtvarná súťaž o hodnotné výtvarné pomôcky v hodnote 1 250 eur,“ uviedla Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Podporiť verejnú autobusovú dopravu sa rozhodli aj jednotlivé mestá. Počas Dňa bez áut – teda 22. septembra – bude môcť zadarmo cestovať autobusmi mestskej dopravy ARRIVA každý cestujúci v Nových Zámkoch, Leviciach, Šali, Štúrove, Komárne, Šuranoch, Šahách a Zlatých Moravciach.

Cestujúci mestskej hromadnej dopravy v Nitre si počas Európskeho týždňa mobility, od 16. do 22. septembra, majú možnosť zakúpiť 24-hodinové a týždenné cestovné lístky s výraznou zľavou. V tomto období bude 24-hodinový cestovný lístok za 1,20 €, čo predstavuje úsporu 50 %. Týždenný lístok bude počas ETM stáť len 5 €, bežná cena je 8,40 €.

Pre cestujúcich sú pripravené sprievodné programy s propagáciou verejnej dopravy a aktivitami pre deti. Prezentačný autobus bude k dispozícii 17. septembra v Nových Zámkoch na Hlavnom námestí a v Štúrove 22. septembra.

Počas Európskeho týždňa mobility, od 16. do 22. septembra, majú možnosť užívatelia zdieľaných bicyklov arriva bike jazdiť v Nitre 2 x 30 minút denne zdarma. Každý registrovaný existujúci aj nový užívateľ tak môže prispieť k čistejšej doprave a lepšiemu životnému prostrediu, a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie. Aktivovaním kódu „etmnitra“ zadaním do aplikácie nextbike alebo v užívateľskom konte na webe.



Zdroj: Tlačová správa