Mesto Nitra zriadilo viacero mobilných očkovacích miest. Reaguje tak na zhoršujúcu sa situáciu na Slovensku, kedy čoraz viac okres padá do čiernej farby. Nitra je momentálne bordová, na ďalší týždeň zostáva tiež v bordovej farbe. Na dosiahnutie hranice 65% zaočkovaných u ľudí starších ako 50 rokov chýba len malý počet zaočkovaných. V prípade dosiahnutia hranice 65% zaočkovaných by Nitra dostala žolíka a nespadla do čiernej farby v prípade zhoršenia situácie.


Nitre pomáha BSSK

“Rozhodli sme sa, že už nebudeme čakať na nitriansku župu. Od tohto momentu preberáme iniciatívu a mobilné očkovanie zastrešíme my. Sme nesmierne vďační za ponuku Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorý nám dal k dispozícii vakcinačné kapacity. Vďaka ich proaktívnemu prístupu a pomoci vieme prísť bližšie k ľuďom. Som presvedčený, že nerozhodnutí obyvatelia už nezaváhajú a pomôžu nám vyhnúť sa najhoršiemu. Ide o udržanie ekonomiky, ale v prvom rade o ochranu životov,” hovorí primátor mesta Nitra Marek Hattas.

„Banskobystrický samosprávny kraj patrí od začiatku pandémie k tým najaktívnejším a v mnohom sme suplovali aj úlohy vlády a ministerstiev. S mobilným očkovaním sme prišli ako jedni z prvých, máme profesionálne očkovacie tímy a dobre zvládnutú logistiku, preto vieme pomoc s vakcináciou ponúknuť tam, kde je to potrebné a je o ňu záujem,“ povedal podpredseda BBSK Ondrej Lunter s tým, že počas najbližšej soboty budú očkovacie jednotky BBSK aj v OC Európa v Banskej Bystrici.

Očkovacie miesta zriadi mesto Nitra v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) vo viacerých lokalitách s frekventovaným pohybom ľudí - OC Mlyny, polikliniky, očkovanie prebehne aj v kultúrnych domoch na Zobore, Dražovciach a Janíkovciach. Návšteva výjazdovej jednotky v kultúrnych domoch bude jednorazová s tým, že po 28 dňoch sa očkovací tím na miesto vráti, aby podal druhú dávku vakcíny, prípadne zaočkoval nových záujemcov.

Rokovania prebiehajú aj na úrovni obcí okresu Nitra. “Zástupcovia obcí okresu Nitra združených v Nitrianskom regionálnom združení obcí ZMOS sú myšlienke zriadenia očkovacích miest naklonení,” uviedol predseda združenia a starosta obce Jelšovce Ladislav Hroššo.  

Termíny a lokality mobilných očkovacích jednotiek v meste Nitra. Registrácia nie je nutná.



OC MLYNY, 1. poschodie

piatky a soboty 10:00 - 18:00 hod.

? Pfizer (2 dávky) / Janssen (1 dávka, protilátky do 14 dní)
- očkuje sa aj 3. dávkou
- bez registrácie
- pripravte si občiansky preukaz a preukaz poistenca

Iba samotné mobilné očkovacie miesto v Obchodnom centre Mlyny má za posledné tri týždne na konte stovky zaočkovaných.


POLIKLINIKA KLOKOČINA, použite vchod vľavo, prízemie, chodba a priestory pod schodiskom

POZOR posledné očkovanie v stredu 9.2.2022 od 7:00 - 12:00 hod. Následne bude centrum v pohotovostnom režime pre prípad potreby do ďalších mesiacov.

? Pfizer (2 dávky) / Janssen (1 dávka, protilátky do 14 dní)
- očkuje sa aj 3. dávkou
- bez registrácie
- pripravte si občiansky preukaz a preukaz poistenca


POLIKLINIKA CHRENOVÁ, použite vchod vľavo, 1. poschodie, priestory jedálne vedľa rehabilitačného centra

POZOR posledné očkovanie v pondelok 7.2.2022 od 7:00 - 12:00 hod. Následne bude centrum v pohotovostnom režime pre prípad potreby do ďalších mesiacov.

? Pfizer (2 dávky) / Janssen (1 dávka, protilátky do 14 dní)
- očkuje sa aj 3. dávkou
- bez registrácie
- pripravte si občiansky preukaz a preukaz poistenca


Očkovanie FN Nitra

V pracovné dni od 7:30 do 14:00 hod.

Počas víkendov prebieha očkovanie v čase od 7:00 – 15:00 hod. (posledný klient vstup o 14:00 hod.) nasledovne:
Sobota: deti od 5 do 11 rokov len registrovaní
Nedeľa: dospelí


Očkovanie vo VKOC Nitra

VKOC v Nitre (Slančíkovej 2):

Cez víkendy. Najbližší vikend doplníme.

Prednostne budú očkovaní registrovaní pacienti. Poradie očkovania bude určovať manažér VKOC.
NEREGISTROVANÍ PACIENTI, pre urýchlenie očkovania, skrátenie doby čakania a garantovanie termínu Vám odporúčame objednať sa cez Rezervačný systém AGEL na priloženom linku https://portal.agel.sk/home, kde si môžete vybrať miesto očkovania, dátum a čas, aký Vám vyhovuje.
UPOZORNENIE:
Deti OČKUJEME (12 - 18 rokov)!

30.01.2022 (nedeľa) NEOČKUJEME!!!



Zdroj: Nitralive.sk