Aktualizácia 25.11.2021: Nakoľko platí od 25.11. lockdown, mesto Nitra vianočné mestečko neotvorí. Lockdown je zatiaľ plánovaný do 9.12. Či ho potom vláda zruší, alebo predĺži, nie je jasné. Mestečko má šancu fungovať aspoň pár dní pred Vianocami, ak bude ochota u predajcov.

Vianočný stromček stojí na Svätoplukovom námestí od 10. novembra. Ide o smrek pichľavý, ktorý dorástol do výšky 12-13 metrov. Tento rok mesto stromček nedostalo do daru. Ide o strom z mestského pozemku z ulice Pri strelnici.

Mesto Nitra pripravuje "Adventné trhy" už niekoľko týždňov. Prípravy prebiehajú v úzkej súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre, s ktorým malo mesto niekoľko rokovaní o podmienkach usporiadania trhov. "Naším zámerom je, aby sa Adventné trhy čo najviac približovali tej podobe, na akú boli ľudia zvyknutí v rokoch pred pandémiou. Zároveň sme si vedomí aktuálnej situácie a zavedené opatrenia budeme v plnej miere rešpektovať," informoval portál Nitralive.sk hovorca radnice pán Tomáš Holúbek.

Adventné trhy v Nitre sa uskutočnia od 28. novembra do 23. decembra. V prípade, že zostaneme v bordovej farbe, pôjdu Adventné trhy v režime OTP.

Na trhoch by mali byť remeselnícke stánky, aj stánky s občerstvením. Ambulantný predaj môže byť povolený aj v čiernej farbe okresu.

Stánky budú rozmiestnené na Svätoplukovom námestí, časť z nich bude aj v sekcii v smere na Mostnú ulicu. O predajcoch rozhodne s končenou platnosťou mestské zastupiteľstvo. Betlehem bude s najväčšou pravdepodobnosťou umiestnený priamo na námestí.

Rovnako mesto ráta s kultúrnym programom počas trvania Adventných trhov. Headlinerov týchto vystúpení bude mesto zverejňovať priebežne cez svoje komunikačné platformy.

Počas silvestrovskej noci ráta mesto so zábavným programom. "Ohňostroj mesto určite neplánuje, tak, ako sme v spolupráci s ochranármi zverejnili v roku 2019, sme za ekologickejšie spôsoby osláv nového roka, ktoré netraumatizujú ľudí ani zvieratá a neškodia prírode," doplnil hovorca Nitry.


Nová svetelná výzdoba

Nová svetelná výzdoba pribudne Na Vŕšku a takisto aj na Svätoplukovom námestí.






Výstavba mestečka, 17. november 2021

Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021 Vianočné mestečko Nitra 2021



Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra