Mesto Nitra dalo opraviť/vymeniť dlažbu na Svätoplukovom námestie v časti, ktorá slúži ako zásobovanie a prístupová cesta k pešej zóne, budovám so vstupom z Mostnej ulice. Ide o úsek, ktorý bol roky v zlom stave, vozidlá dlažbu zničili. V septembri podpísalo mesto Nitra zmluvu so zhotoviteľom, ukončenie prác zmluve do 31.12.2022.

Pri pohľade na hotové dielo si však mnohí asi položili otázku, či takto má vyzerať kvalitne položení dlažba/dlažobé kocky. Medzery medzi jednotlivými kockami sú príliš veľké, výškovo kocky nie sú v jednej rovine, na niektorých miestach sú kocky už uvoľnené.

Mesto o probléme vie a zaoberá sa ním. Zostáva veriť, že po prerábke bude priestor hodný námestia. Len pre doplnenie a zamyslenie - ak bola dlažba poškodená vozidlami, ktoré jazdia ku súkromným budovám, mali by sa podieľať na financovaní rekonštrukcie. 34-tisíc eur nie je malý peniaz a mesto by ich určite vedelo rozumnejšie využiť.

"Problémy s kvalitou odvedených prác vnímame aj my. Radi by sme však zdôraznili, že v tejto fáze dielo ešte nebolo prevzaté. Rovnako zaň neboli vyplatené žiadne finančné prostriedky. V prípade prebehol štátny stavebný dohľad, momentálne čakáme na jeho závery. Problémy budeme aj v zmysle záverov ŠSD riešiť so zhotoviteľom na jar, keď už nebude mrznúť a keď sa budú dať robiť práce na dlažbe", odpovedal na moju otázku ohľadom kvality prác hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Dlažbu na okraji Svätoplukovho námestia odflákli, mesto práce reklamuje Dlažbu na okraji Svätoplukovho námestia odflákli, mesto práce reklamuje Dlažbu na okraji Svätoplukovho námestia odflákli, mesto práce reklamuje Dlažbu na okraji Svätoplukovho námestia odflákli, mesto práce reklamuje



Zdroj: Nitralive.sk