Kedysi populárne výstavisko v Nitre už roky upadá

V Nitre sa v dňoch 8.2 až 11.2. 2011 konala výstava Aqua-therm (13. medzinárodný odborný veľtrh vykurovania, vetrania, klimatizačnej, meracej, regulačnej, sanitárnej a ekologickej techniky), na ktorej sme sa zúčastnili aj my z redakcie Nitralive.

Čakanie v rade na lístky? Samozrejme...

Prekvapilo nás, že pred vchodom sa vytvorilo niekoľko radov ľudí. Bolo 10:30 doobeda, výstava sa začínala o 10:00 hod. Na nitriansky autosalón chodíme pravidelne a nikdy sme v rade čakať nemuseli. Ako sme o chvílu zistili, neboli sme sami komu sa to nepáči. Ľudia nechápali, prečo sú otvorené len 3 pokladne pri vstupoch naľavo. Navyše po zakúpení lístkov sme sa museli pretlačiť cez ľudí pretože nebolo kadiaľ odísť. Načo potom slúžia hlavné vchody??? 20 minút v rade na lístky na pre verejnosť neatraktívnu výstavu teda nepotešilo.

Aqua-therm

Stánky s jedlom a 2 pavilóny

Po vstupe do areálu sme prešli popri stánkoch s jedlom, vyzeralo to tak ako na kolotočoch. Výstavné pavilóny boli otvorené dva. Prekavapilo nás množstvo starších ľudí, ktorí brali letáky. Príjemné nebolo ani ponevieranie sa ľudí, ktorí vlastne ani nič nepozerali, len sa plietli pod nohy. Do problematiky vykurovania a ostatných tém podujatia sa nerozumieme, nevieme sa preto vyjadriť ku kvalite výstavy.

Autosalón 2011?

Ako iste všetci vieme, v roku 2010 sa autosalón v Nitre nekonal. V roku 2009 sa v Nitre neobjavilo viacero značiek a ľudia odchádzali z Nitry sklamaní. Agrokomplex chce dvojročným intervalom jesennej prehliadky automobilových noviniek získať lepšie renomé, vyššiu kvalitu, väčšie množstvo vystavovateľov, a tým pádom aj rast návštevnosti. Autosalón Nitra 2011 bol zaradený ako jediný slovenský automobilový veľtrh do návrhu prestížneho kalendáru medzinárodnej organizácie OICA. Ako to dopadne uvidíme na jeseň v dňoch 29.09.2011 - 03.10.2011.

Parkovanie, modernizácia výstaviska

Parkovanie je najväčším problémom Agrokomplexu. V čase konania výstav sú všetky parkoviská v okolí výstaviska a na sídliskách plné. Polícia síce uzatvára obytné bloky v najbližšom okolí, Chrenová ale aj tak trpí návalom áut. Vedenie Agrokomplexu by sa malo zamyslieť a začať investovať do areálu. Chcelo by to parkovací dom, alebo parkoviská z južnej strany výstaviska. Veľkou chybou je nevybudovanie EXITu, teda napojenia výstaviska na budúci Južný obchvat Nitry. Naďalej tak budeme trpieť zhustenú premávku v centre mesta.

Koniec Agrokomplexu?

Už pár rokov je v Nitre verejným tajomstvom, že Agrokomplex niekto cielene likviduje. Svedčí o tom klesajúca úroveň všetkých výstav a neinvestovanie do modernizácie a infraštruktúry. Výhovorkou síce bola kríza, tomu ale nikto z domácich neverí...

Aký je Váš názor?