Rubrika Čierna skrinka - nefunkčný stánok na Štúrovej ulici kazí jej vzhľad

Od pána Jozefa z Nitry sme dostali list, v ktorom vyjadruje svoju nespokojnosť so stavom nefunkčného kiosku a ignorovaním problému zo strany mestskej polície a mesta. Veríme, že si tento problém niekto zo zodpovedných všimne a odstráni ho.

Nitra sa rada pochváli všetkým, čo jej môžu iní závidieť, je však veľmi veľa "kozmetických defektov", ktoré kazia celkový dojem z pekne vytvoreného obrazu mesta. Tieto vytrvalo unikajú pozornosti "zodpovedných" a nikto nič s nimi nerobí. Ospravedlnením by mal byť nedostatok verejných prostriedkov, ale je to skôr nedostatok ochoty kontrolných orgánov mesta stíhať vinníkov.

Na Štúrovej ulici medzi obchodmi ŠEVT a EBEN nábytok stoja 2 neestetické kiosky. Jeden z nich postupom času zrušil predaj a majiteľka (pani z Levíc) už ani nemieni predaj obnoviť. Za jej kioskom si už dlhšiu dobu zvykli dávať "dostaveníčko" mestskí bezdomovci a tu permanentne popíjajú "čučo" z plastových fliaš. Fľaše potom kopia vo výklenkoch, ktoré predtým slúžili pre boxy na smetiaky. Túto divokú skládku nikto nečistí a aj mestskí policajti prejdú pravidelne okolo bez povšimnutia. Sám som ich párkrát o to požiadal, aby zjednali nápravu, no bez účinku! Bolo by dobré, keby mesto prinútilo vlastníka kiosk zdemontovať a miesto vyčistiť. Bude tak o jednu nepeknú chrastu na tvári Nitry menej.

Poznámka: text neprešiel úpravou, je uverejnený v pôvodnom znení.

Hnevá Vás niečo vo svojom okolí? Chcete poukázať na problém? Pošlite nám text s fotografiami na našu emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Fotogaléria

Zdroj: text + fotografie - Jozef S.